Basescu desfiintat politic de Geoana

Basescu desfiintat politic de Geoana

0 91

Zilele trecute, intr-o emisiune televizata, Mircea Geoana, liderul PSD, a afirmat despre Traian Basescu, pe un ton categoric, ca acesta si-a epuizat potentialul de schimbare pozitiva a Romaniei si de aceea trebuie sa plece de la Cotroceni.
In acest sens, Geoana isi motiveaza astfel ideea: „Traian Basescu trebuie sa plece in luna decembrie. Schimbarea din decembrie de la conducerea Romaniei este esentiala pentru ca Romania sa iasa din criza mai repede si sa iasa intreaga si solida, nu ciuntita si impartita.”
Dupa care Mircea Geoana pune, intr-un fel, degetul pe rana existenta nu numai in relatia PSD – Traian Basescu, ci chiar si in cea din sanul coalitiei de la guvernare: „Traian Basescu face o confuzie fundamentala. El a crezut ca, in schimbul cooptarii PSD la guvernare, el ar avea o cale libera pentru un nou mandat la Cotroceni. Nimic mai gresit, nimic mai fals.”

Ce este de mirare e faptul ca Traian Basescu se dovedeste un politician mai slab decat ar fi crezut multi, erodarea sa nemaiputand fi stopata. Este ca o baterie care mai face becul sa palpaie uneori, dar nu cand trebuie si mai ales cum trebuie. Pe deasupra, oricine, fara sa fie nici macar simpatizant PSD, trebuie sa-i recunoasca acestei formatiuni politice potenta (inca) existenta, cu toate devergentele interne sau poate chiar datorita lor. Si vine Basescu sa-i astupe ursului gura cu o acadea!
Geoana mai arata ca PSD nu intentioneaza sa schimbe – eu as adauga si cuvantul „inca” – si conducerea Guvernului.

Mircea Geoana vrea sa sublinieze cum sta treaba cand este vorba de seful statului, actual si viitor: „Este vorba de o alegere pentru presedintia Romaniei. Cred ca trebuie sa incercam sa nu dam peste cap minimul de echilibru politic din Romania. Cea mai buna formula este o majoritate solida in Parlament. Vremurile sunt complicate si nevoia de sustinere parlamentaramasiva ramane de actualitate, indiferent cine este locatarul de la Cotroceni.”
Oare aceste cuvinte nu arata putintel spre posibila fusta a unei alte coalitii guvernamentale? Pedelistii au mai vrut ei sa fie cavaleria calarind pe parteneri si in alte coalitii, si au ajuns in santul opozitiei.
Iar Mircea Geoana mai viseaza si la un post de comisar european pesedist „daca ne jucam bine cartile”, visul zarind si 15 membri PSD in Parlamentul European.
Nu stiu in ce masura Mircea Geoana si PSD-ul are careu de asi – roiala nu este inca de nasul lor – sau tine sa mearga la cacialma, dar potul sta zambitor pe catifeaua verde a tarii.

Ce isi doreste Geoana si, probabil, cea mai mare parte a pesedistilor, grupata insa pe categorii de tramvaie, spre acelasi depou, dar pe trasee diferite, nu este irealizabil, insa, cum el insusi a afirmat, trebuie sa-si joace bine cartile. Si nu il vad pe Geoana cu o mana impartind carti si cu cealalta manuind pistolul.
Iar daca usile tramvaielor spre acelasi depou nu se deschid cand, unde si cum trebuie, si cat mai melodios pentru a convinge constiintele electorale sa urce spre o destinatie mai comoda decat statia actuala, Basescu va mai sta cinci ani la Cotroceni.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.