Basescu – de la trasul in teapa la trasul in poza

Basescu – de la trasul in teapa la trasul in poza

0 66

Tepele din Piata Victoriei, in care presedintele proaspat readus atunci de popor la sol din suspendarea la care il condamnasera cei 322 de parlamentari ostili, promitea ca ii va infige pe oamenii rai au ramas cu varfurile flamande. Oricum, era o versiune la fel de sangeroasa ca stadioanele din delirurile patriotarde ale tribunului Vadim Tudor. Dar daca nu i-a mai tras in teapa pe moguli si pe membrii grupurilor de interese pe care nu le agreeaza, Traian Basescu n-a renuntat la tras. „La masea!” vor sari partizanii conspiratiei etilice din anturajul presedintelui. „Pumni in gura!” ar spune cei care au vizionat inregistrarea loviturii pe care Basescu ar fi aplicat-o in 2004 unui copil, cu ocazia mitingului din Ploiesti. Desi ambele indeletniciri isi disputa in mod egal dreptul de a-l defini pe presedinte, la un alt fel de tras ma refer.
La trasul in poza. Si nu pe oricine, ci chiar pe pesedistii care au semnat pactul cu liberalii lui Crin Antonescu, pentru netezirea drumului catre Cotroceni al lui Mircea Geoana dupa turul al doilea de duminica viitoare. Figurile marcante ale PSD s-au distribuit la poza ferice de grup de dupa semnare dupa indicatiile precise ale fotografului de ocazie Traian Basescu. Desi maharii pesedisti au mosit fotografia cu pricina si s-au zbatut s-o faca posibila, la developare s-a vazut ca lipsesc cu desavarsire din imagine. Adrian Nastase, care a facut oficiile de gazda cand delegatia liberala a intrat in sediul PSD, Ion Iliescu, cel care a zambit permanent in spatele intregului aranjament cu PNL, Marean Vanghelie, pata de culoare la care jinduieste orice fotografie. Niciunul n-a mai aparut la poza, dupa ce Basescu le-a deconspirat prezenta in negativul acordului cu PNL, ca sa nu intunece figura luminoasa a lui Mircea Geoana, imortalizat in chip de fecioara politica, la fel de neprihanita ca in ziua intrarii in partid.
Pacat. Ar fi fost o fotografie usor de facut. In care fotograful Basescu nici n-ar fi apucat sa zica „Sa zambiti bine!”, ca pozatii ar fi ranjit deja, reactionand nu neaparat la indemnul americanesc „Cheeese!” cat la neaosul si mult mai tentantul „Cascaavaaaaaal!”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.