Basescu da o bere rasista la Golden Blitz

Basescu da o bere rasista la Golden Blitz

0 243

Cei care isi doresc o republica prezidentiala „pe model francez” probabil stiu ei ce spun. In Franta, unde actualul presedinte Nicholas Sarkozy a dus o campanie impecabila impotriva contracandidatei sale de stanga Segolene Royal, a inclus la pierderi colaterale voturile de la care si-a luat adio atunci cand ii califica drept ordures (gunoaie) pe locuitorii suburbiilor franceze. Sau, dimpotriva, aruncarea epitetului pe piata campaniei a fost o miscare calculata, menita sa-i atraga si mai mult simpatia francezilor albi, daca tot avea garantata antipatia, daca nu chiar ura celor de origine africana.


Traian Basescu, caruia partizanii se straduiesc sa-i croiasca o republica frantuzeasca, nu se mai gasea oficial in campanie atunci cand a talharit o ziarista de telefonul mobil, pentru a o gratula apoi cu epitetul neaos de tiganca imputita. Nu se stie care ar fi fost ponderea voturilor cu „Nu” si a celor cu „Da” in cazul in care incidentul cu ziarista voiculesciana survenea in interiorul campaniei. Unii spun ca i-ar fi pecetluit soarta la referendum; altii ca, dimpotriva, l-ar fi legitimat si mai tare, dat fiind ca tiganii au fost si vor ramane, chiar si in Romania simandicoasa care i-a inventat pe rromi, principalul recurs al limbii cand are nevoie de o comparatie jignitoare.


Presedintele proaspat reconfirmat Traian Basescu a gasit probabil resurse sa-si ceara scuze oficiale doar dupa ce i-o fi masacrat in contrapartida pe sepepistii natangi care au inapoiat victimei telefonul fara sa stearga cum trebuie inregistrarea discutiei injurioase purtate in habitaclul masinii prezidentiale. Cum nu cred ca presedintele imprecator va avea vreun proces de constiinta, cu atat mai putin unul penal in urma jafului cu sudalma, m-am gandit sa-i organizez eu unul, in care sa se lupte democratic in argumente doi jurati. Sau, si mai bine, un jurat si-un injurat.


Juratul: Numitul Traian B. se afla la cumparaturi in incinta unui magazin in care filmatul este oricum interzis. Cum de si-a permis ziarista sa-l inoportuneze cu telefonul ei?


Injuratul: Cand ziaristii fac inregistrari pe sest cu sculele din dotare va place la toti sa le vedeti! Acu’ nu va mai place, asa?


Juratul: Mi s-a parut mie sau ziarista ta era putin mai colorata la fata?


Injuratul: Era din cauza luminii. Si, oricum, ce conteaza?


Juratul:: Conteaza. Pentru ca atunci, in loc de scuze, ajungea rectificarea cu rroma in loc de tiganca.


Injuratul: Si cu imputita cum ramane?


Juratul: Poate ca fata era de cateva ore pe teren; in Bucuresti era cald si saraca, de la emotii, cu gandul la prima de la Voiculescu pentru instantaneul zilei – cum sa zic? – cam putea?


Injuratul:: Termina cu analizele tale igienice! Mai bine zi ce era cu atata bautura in cosul presedintelui? Si-a luat de lucru la domiciliu?


Juratul:: Nu lucreaza, nene, el acasa. El consuma in randul maselor, cu masele, ca d-aia l-am ales. O fi fost pentru niste vecini netransportabili.


Injuratul:: Daca-s netransportabili, astia nu consuma!


Juratul: Bai, mi-am amintit, Traian Basescu n-are vecini. Pai, d-aia s-a facut presedinte si si-a luat vila cu japca de la stat, ca s-aiba vecini? Da-le naibii de alegeri daca tot la vecini te-ntorci, sa nu poti tu sa bata SPP-ul un cui in casa, un contracandidat mai clontos sau un ziarist mai impertinent de teama vecinilor!


Injuratul: Aici, cu vecinii, s-ar putea s-ai dreptate. Noi numa’ cu vecini am crescut de puradei. Numai necazuri am avut cu ei. Ba ca de ce le furi curent, ba ca de ce le sterpelesti o gaina! Si ei si politia, numa’ cu furatul se-ocupau. Cu furatul nostru, zic.


Juratul: Bai, stii ce zic eu? Hai sa nu ne mai certam. E cald, e frumos, eu am dreptate, tu ai dreptate. Io zic sa bem o bere pe-o terasa.


Injuratul:: Gata, frate, ce idee buna ai! Unde mergem?


Juratul: Uite-ai aici la Golden Blitz, ca-i la doi pasi.


Injuratul: Serveste si rromi?


Juratul: Rromi nu, da’ au deschis un separeu pentru „tigani imputiti”.


Injuratul: Dai tu un rand?


Juratul: Luna asta da Traian Basescu. Iese mai ieftin decat sa plateasca prejudicii.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.