Basescu: cu certitudine un premier PD

Basescu: cu certitudine un premier PD

0 197


Fara sa lase nici macar un dubiu presedintele Traian Basescu a afirmat, joi seara, la postul public de televiziune (TVR 1), ca urmatorul premier, in locul lui Tariceanu va fi cu certitudine un reprezentant din PD. Desigur pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie ca motiunea PSD sa treaca la vot si Guvernul Tariceanu sa cada.


„Optiunea mea va fi cu certitudine un premier PD. Daca va cadea Guvernul, in mod categoric, nu il mai desemnez pe Tariceanu premier”, a spust seful statului, asa ca sa nu mai existe nici macar un dubiu.


Fara sa regrete presedintele Basescu a recunoscut ca, in 2005, a sarit o etapa si nu a discutat cu toate partidele candidatura de premier. Daca motiunea va trece,? pentru desemnarea unui prim-ministru in locul lui Tariceanu, va face „ceea ce trebuia sa faca si initial”, respectiv sa discute cu toate partidele parlamnentare.


„Voi face ceea ce trebuia sa fac si la numirea initiala: sa informez toate partidele. Acum as discuta cu partidele un premier pe care sa il accepte si ele”, a clarificat lucrurile Traian Basescu.


Basescu, cu un mare regret a declarat ca: „Am gresit cu Tariceanu. Nu as fi crezut vreodata ca Tariceanu va face aranjamente cu PSD si PRM pentru suspendarea presedintelui”.


In acelas timp, presedintele Basescu, a lasat sa se inteleaga ca are in vedere refacerea dreptei, o ” reanimare” a Aliantei D.A., adica un Guvern din care sa faca parte ministri de la PD, PNL si PLD.


Legat de viitorul prim ministrul, in cazul in care Cabinetul Tariceanu va cadea cu prilejul dezbaterii motiunii de cenzura a PSD, presedintele Basescu este hotarat sa nu mai greseasca – optiunea sa pentru un viitor premier se va indrepta, cu certitudine, spre Partidul Democrat (PD).


Adica, pe limba lui Caragiale, va voi consulta toate partidele, dar voi pune pe cine vreau eu – un PD-ist sigur si fidel.


De ce nu Blaga?


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.