Basescu condus pana la usa BNR

Basescu condus pana la usa BNR

0 134

Basescu s-a intalnit, vineri, la BNR, cu guvernatorul Mugur Isarescu si membrii Consiliului de administratie al BNR, precum si cu presedintii institutiilor de credit. „Presedintele a invitat comunitatea bancara din Romania si Banca Nationala a Romaniei la realizarea unui parteneriat cu Guvernul in vederea limitarii potentialelor efecte ale crizei economice mondiale asupra Romaniei si pentru asigurarea indeplinirii obiectivului de trecere la moneda unica europeana”, se arata intr-un comunicat al bancii centrale.
Pentru a nu fi inteleasa gresit, intalnirea la varf a presedintelui cu bancherii a stat oficial sub sintagma “la initiativa sefului statului”. Vineri, presedintele Basescu, in cadrul intalnirii de la BNR, s-a referit, la “utilizarea banilor publici din statele europene pentru capitalizarea institutiilor de credit cu probleme, si nu la situatia din Romania, asa cum au declarat unele surse”. Este sublinierea facuta intentionat in cadrul declaratiei purtatorului de cuvant al BNR, Mugur Stet.
„Presedintele Traian Basescu, in dialogul purtat cu comunitatea bancara din Romania, a aratat ca, in cadrul discutiilor purtate la Consiliul European de la Bruxelles, desfasurat in zilele de 15 si 16 octombrie, le-a explicat sefilor de stat si de guvern prezenti ca Romania a trait in urma cu zece ani ceea ce se intalmpla acum in unele tari din UE, si ca recomanda ca eventuala utilizare a banilor publici din statele europene pentru capitalizarea institutiilor de credit cu probleme sa fie facuta numai dupa ce acestea vor fi curatate de activele neperformante”, a precizat Stet.
Surse bancare prezente la discutii au declarat pentru MEDIAFAX, ca presedintele le-a spus bancherilor ca se teme ca banii statului sa nu fie plasati in institutii de credit cu probleme si le-a cerut bancilor sa colaboreze cu Guvernul, pentru un plan comun in aceste momente de criza, in timp ce guvernatorul BNR a solicitat prudenta in creditare.
Fara a se ascunde, intalnirea gazduita de BNR a prilejuit pe langa un moment publicitar electoral presidential, transmiterea unor semnale, nu din interiorul tarii ci de la masa bogatilor, a occidentalilor. Totusi bancherii atenti, evident tot la imagine, au tinut sa precizeze ca nu ei l-au invitat pe Basescu ci acesta a gasit de cuviinta sa consume un strop de propaganda alocata crizei economice. In plus se mai precizeaza ca invataturile tatucului Basescu nu au gasit nici macar un receptor de bancher “pe frecventa” si ca vorbele acestuia s-au pierdut in eterul crizei fara consecinte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.