Basescu cel cinstit si drept

Basescu cel cinstit si drept

0 60

Ma intreb daca Traian Basescu realizeaza ce-I iese pe gura, nu catre nevasta sau apropiati, ci in declaratiile oficiale. Oricat de putine ar spune, prestatia sa te duce cu gandul la pacientii unei case de nebuni, caci aiurelile basesciene se bazeaza pe o logica numai de el stiuta si adusa din vreo alta galaxie.
Iata, si acuma, intre cele doua tururi de scrutiny, si vazand ca ramane tot mai singur pentru a o lua peste bot, Traian Basescu se apropie tot mai mult de faza unui delir.
Astfel, el sustine cu o mandrie de boschetar mahmur: “Nu negociez voturile cu nimeni! Voturile nu se tranzactioneaz!”
Haida de! Ia sa aiba el cu cine, sa vedeti ce afaceri ar iesi. Dar el a fost parasit de toti posibilii aliati – nu ma refer la pedelisti – si acuma vorbeste singur, ca baba care scormonea intr-o vreme prin containere dupa ceva paine mucegaita.
Presedintele Traian Basescu s-a aratat, ieri, mai mult decat „afectat” de speculatiile care au aparut, in ultimele zile, in legatura cu prefigurarea unor aliante intre actualele partide aflate la guvernare cu scopul atragerii voturilor de la simpatizantii celorlalte partide politice, care au pierdut cursa electorala in primul tur.
„Constat ca oamenii politici nu au inteles nimic din semnalul dat de cei peste 9 milioane de romani care au participat, duminica, la vot. Constat ca dezbaterile publice sunt legate de tranzactionarea voturilor. Acest lucru ma afecteaza personal pentru ca nu am cerut niciunui om politic din niciun partid sa-mi acorde voturile”, a declarat, ieri, Traian Basescu, intr-o conferinta þinuta la sediul sau de campanie, semn ca strugurii au inceput sa fie acri.
In opinia presedintelui, oamenii politici „confirma boala de care sufera, si anume dispreþul pentru romani”.
Oare in 2004 tot asa gandea? Nu prea imi aduc aminte.
„Oamenii politici trebuie sa inteleaga ca voturile nu sunt date pentru a le pastra, tranzacþiona, pentru a face targuri. Voturile sunt un semn de incredere. Incepe o lupta extraordinara pentru a le apara”, a avertizat presedintele.
Potrivit presedintelui, prezenþa romanilor, duminica, la referendum, arata ca acestia s-au decis sa se implice in reformarea statului si a clasei politice.
„Semnalul primit, duminica, de la romani, este acela ca vor sa se puna capat privliegiilor clasei politice, in sistemul de salarizare, iar asta inseamna ca romanii isi doresc modernizarea rapida a statului roman”, a spus presedintele, facand un apel, totodata, catre clasa politica, pentru a nu-i mai pomeni numele, intrucat nu va purta niciun fel de negociere.
Nu inteleg de ce se agita atata gagiul cu pomenirea numelui, caci peste doua saptamani acesta va mai fi pomenit doar prin salile de tribunale, in legatura cu diferitele dosare ale afacerilor sale murdare.
„Sper ca aceasta declaratie sa puna capat discutiilor care ma vizeaza pe mine. Nu ai de ce sa ceri cuiva ceva ce nu are. Voturile sunt la romani, nu la politicieni”, a incheiat Traian Basescu.
Si uite ca a zis si un adevar: cum sa-I ceri lui, de pilda, bun simt, daca el nu are asa ceva?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.