Basescu cauta poporul in pesteri

Basescu cauta poporul in pesteri

0 85
Traian Basescu a reinceput coabitarea cu poporul. Nu stiu daca a si semnat un pact de neagresiune verbala, dar e cert ca si-a reluat baile de multime. N-a mai facut-o de mult. Cam de pe cand s-a certat cu amarastenii loviti de inundatii prin sudul tarii. De cand politistii au invitat javra ordinara sa iasa afara dar mai ales de cand a anuntat taierea pensiilor si salariilor. S-a dus in Pestera. Nu, nu s-a retras ca un pustnic sa mediteze la justetea masurilor de austeritate pe care le-a dictat, ci intr-o minuscula localitate constanteana pe care a descoperit-o pe harta.
Ce are atat de minuntat asezarea cu pricina, de l-a adus acolo pe presedinte sa petreaca alaturi de localnici de zilele comunei? Are, pentru ca Pestera se autofinanteaza! N-are bani de la buget si a dovedit ca nici nu are nevoie. Condusa de un primar care nu si-a mai luat concediu 5 de cinci ani, Pestera si-a facut sosea, sala de sport, diverse dotari pentru care se cheltuie, de regula, bani grei.
De ce-o fi ales presedintele tocmai Pestera ca sa-si reia degustarile de licori si pupaturile cu romanii? E drept ca descinderea de la Pestera a fost urmata a doua zi de un periplu in cealalta parte a tarii, in Certezele maramuresene, unde localnicii s-au imbogatit din trafic de frontiera si au sufocat comuna cu constructii monstruoase importate de prin tarile in care zugravesc. Dar revederea dintre Basescu si popor a debutat, totusi, la Pestera. Ai carei locuitori l-or fi convins, probabil, ca, daca ii cunostea mai devreme, nu mai era nevoie sa le taie amarastenilor veniturile. Dimpotriva. Ii proclama pe pestereni cetateni model si stabilea ca asta e portretul romanului. Unul care se autofinanteaza si n-are nevoie sa cerseasca pensii si salarii.
Asa ca, daca tot s-a deschis sezonul de bai de multime si se-ntampla sa dati peste presedinte la o petrecere campeneasca, asigurati-va ca va autofinantati inainte sa va imbulziti la autografe. Ce-i drept carcotasii ar putea spune ca, dupa ce i s-a intamplat bietului Nastase, Basescu s-a dus la Pestera sa se obisnuiasca putin cu racoarea.
Dar de ce s-a mai dus apoi la Certeze? Pentru palinka, normal, ca doar nu era sa le bea sudistilor tuica diluata. 
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.