Basescu ataca clasa politica din Romania

Basescu ataca clasa politica din Romania

0 107

Apropierea votului „europarlamentar – uninominal” sau poate doar din cauza faptului ca a ajuns la limita rabdarii, presedintele s-a hotarat sa lanseze un atac la adresa clasei politice din tara noastra, pe care o face corupta, plina de comportamente huliganice si trafic de influenta.
Concret, prezent la Iasi, Basescu il acuza pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca face trafic de influenta, acuza Guvernul ca da ordonante pentru a salva ministrii de urmarirea penala, iar pe parlamentari ca au mai tot timpul comportamente huliganice. Presedintele a subliniat clar ca se delimiteaza de aceasta clasa politica, la formarea careia, sinceri sa fim, si domnia sa a ajutat: „Mi-ar fi foarte greu sa fiu solidar cu un Guvern al carui prim-ministru face trafic de influenta, fie ca vorbim de biletele parfumate sau de interventii la Ministerul Justitiei pentru prieteni. Mi-ar fi greu sa fiu solidar cu un Guvern care da ordonante pentru a-si salva cei cinci ministri de la urmarirea penala. Mi-ar fi greu sa fiu solidar cu Parlamentul atit timp cit unii parlamentari manifesta comportamente huliganice, cum s-a intimplat la condamnarea comunismului, iar altii aproba tacit acest fapt. Mi-ar fi greu sa fiu solidar cu parlamentari care isi fac pentru ei legi, pentru a-si asigura privilegii“.
In incheierea acestei declaratii, Basescu a subliniat, celor prezenti, faptul ca dupa revolutie singurele succese ale clasei politice din Romania au fost introducerea sistemului democratic in Romania, transformarea economiei romanesti intr-o economie de tip capitalist si intrarea in NATO si Uniunea Europeana.
Totusi, cu parere de rau, il anuntam pe domnul presedinte ca, pe parcursul celor 18 ani care au trecut de la revolutie, dansul a facut, mai tot timpul, parte din clasa politica, de multe ori avand functii importante, dar singurul lucru major pe care il putem aminti in legatura cu activitatea domniei sale este ca a lasat statul fara flota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.