Basescu: Agentiile de rating trebuie reglementate

Basescu: Agentiile de rating trebuie reglementate

0 130

Agentiile de rating trebuie supuse unui proces de reglementare, iar aici trebuie sa tinem cont de conflictul de interese, a declarat, vineri, presedintele Traian Basescu.
Basescu a spus, de asemenea, ca Romania nu sprijina ideea unei fuziuni intre Fondul Monetar International si Fondul de Stabilitate Financiara.
Presedintele a apreciat ca, in prezent, criza internationala are doua caracteristici majore: o criza macroeconomica, generata de criza financiara, cu repercusiuni in criza economica, si o a doua, o criza de reglementare si supraveghere.
„Eu vreau sa folosesc termenii cei mai delicati, dar vreau, in acelasi timp, sa intelegeti foarte bine ca atunci cand vorbim de criza de reglementare si supraveghere, in intelesul nostru, nu este vorba numai de ideea lipsei de reglementare in sistemul financiar international. Noi vizam si introducerea unor masuri care sa faca imposibila actiunea pe pietele financiare atunci cand esti in situatie de conflict de interese sau introducerea unui set de reglementari care sa vizeze prevenirea actelor de coruptie la nivelul institutiilor financiare internationale”, a spus Traian Basescu.
Traian Basescu considera ca se pune serios problema refacerii arhitecturii institutiilor internationale de supraveghere.
„Practic, si aici as face o apreciere personala, reuniunea de la Washington poate fi momentul in care sa inceapa refacerea arhitecturii de supraveghere a sistemului economic international. Deci, poate fi acest moment. De aceea, reuniunea este tratata cu cea mai mare atentie de toate statele membre”, a spus Basescu.
Reuniunea sefilor de stat si de guvern din tarile Uniunii Europene are ca scop formularea unei pozitii comune a UE, in perspectiva Summit-ului G-20, din 15 noiembrie, de la Washington.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.