Basescu a multumit propriilor organe

Basescu a multumit propriilor organe

0 90
Intai a verificat daca rezerva nationala strategica de Chivas lasata sub biroul de la Cotroceni a fost cumva intinata de Antonescu. Apoi si-a tras costumul de socru mic, pe fuga, sa bage niste geamparale la nunta dintre fata sa, cea cu nume de numar… de masina, EBA si un ginerica alintat nu degeaba Sida – numai bun de pus la Sanatate. Asta doar daca ar mai fi fost Boc sau MRU premieri, ca sa, vorba aceea, sa reformeze sistemul. Ulterior, Basescul, acest substantiv comun al golanelii si-a amintit ca trebuie sa pupe, pardon, sa emita niste judecati de valoare in fata trimisilor marilor puteri.
Asa ca, inca cu chef si nerv, in fata comesenilor, s-a stropsit la opozitie ca un ospatar chefliu la un client ce nu i-a lasat bacsis.
Si pentru ca mocirla politica in care cu osardie Basescu impinge societatea ca si hiatusul pe care l-a impus intre ai lui si restul romanilor trebuia sa imbrace o formula cu iz academic, presedintele externalizat de popor si internat cu forta de occident la masa plina de plicuri cu spaga a Cotroceniului i-a spus ,,Restabilirea statului de drept”.Astfel, el a amintit ca primul dintre licurici, trebuie satisfacut al mare, cum insusi domnia sa spunea, apoi ceilalti.
 
Zice Basescul: "Directia este vest, Occidentul", precizand ca ,,UE poate garanta obiectivul de crestere a nivelului de trai, iar NATO obiectivul de securitate”.
In primul rand, de prin 1996 incoace, nici dracu – indiferent ce culoare politica a avut de-a lungul timpului anterior amintit – nu a incercat alta politica.
Mesajul nelegitimului este acela ca doar ,,El insusi” poate sa pastreze acest trend. Minciuna nu este pentru romani, ci pentru cancelariile occidentale si institutiile euro – atlantice, carora trebuie sa li se pastreze iluzia ca doar Basescu poate pastra si respecta angajamentele tarii. Chiar si asa, asumarea acestor ,,calitati” reprezinta dispretul suveran pe care il are Basescu fata de institutiile statului. Desi acestea reprezinta pilonii democratiei.
Totusi, nu toate institutiile sunt tratate ca niste halde unde se devarsa umorile ideologice ale cioclilor aliniati in urma rujului lui Udrea, a ochelarilor de gen James ,,Bont” a lui MRU sau a frezei cominterniste a Monicai Macovei. Nu. Asa cum Ion Iliescu inventase in anii 90 asa numitii oameni de bine, Basescu a inventat ,,institutiile de bine”.
Precum un catel ce-si verifica pe cale orala ce-i mai fac organele, la fel si des revenitul si-a exprimat oral recunostinta fata de acestea. ,, CSM, Parchetul General, DNA, serviciile, CCR au ramas toate verticale si au slujit statul de drept. (…) Acesta este mesajul pe care va cer sa-l transmiteti" le spuse ieri acesta ambasadorilor. Cu alte cuvinte Basescu printr-o mizerie a confirmat doua aberatii. Mizeria consta in a declara public ca puterea sa consta in sprijinul organelor de represiune. Clar si pe fata.  Aberatiile sunt urmatoarele: in primul rand a cerut cancelariilor straine sa faca presiuni asupra Guvernului pentru ca oamenii lui Basescu din servicii, Parchet – Kovesi – sau DNA – Morar, sa fie pastrati. In al doilea rand, in opinia scapatului din curticica ,,verticali” sunt doar cei ce pot exercita teroare in favoarea sa, iar cei peste 8,2 milioane care au indeplinit practic si legal cvorumul si cei peste 7,4 miloane care l-au trimis la plimbare sunt ,,nevertebrali”.
Domnule presedinte al grupurilor de interese transpartidice si chiar transnationale, am doar o vorba sa iti mai spun pe limbajul si intelesul lu matale: nevertebrata esti tu!
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.