Basescu a luat pulsul Autostrazii Bucuresti-Brasov

Basescu a luat pulsul Autostrazii Bucuresti-Brasov

0 152

Presedintele Traian Basescu isi incepe, neoficial, campania electorala. Un prim pas din acesta campanie este si vizita pe care presedintele a intreprins-o pe santierul autostrazii Bucuresti-Brasov. Prima „statie” din treseul electoral a fost tronsonul Moara-Vlasiei-Gruiu. Acolo presedintele s-a intalnit cu constructorii care i-au prezentat stadiul lucrarilor si problemele cu care se confrunta legat de finalizarea lor.
Tronsonul are o lungime totala de 19,5 km, iar lucrarile au inceput pe 16 mai 2007 urmand a fi finalizate in 2010, fiind executate de o firma italiana. Presedintele a gasit un prilej de a se arata dezamagit de constructori. Traian Basescu s-a aratat interesat de provenienta materialelor de constructii folosite pentru realizarea lucrarilor si a fost destul de nemultumit de faptul ca fierul beton este importat din Italia si nu cumparat de la fabrica din Campia Turzii.
„Lucrarile sunt facute cu bani din bugetul de stat. Poate va orientati si catre materialele din Romania, pentru ca noi am ajuns sa inchidem siderurgia”, a cerut seful statului.
Presedintele a anuntat, inca de saptamana trecuta, ca va incepe o serie de vizite pe santierele din tara pentru a verifica stadiul lucrarilor de infrastructura. „Am rugat Guvernul sa aiba in vedere accelerarea lucrarilor de infrastructura. Fara sa fie un amestec, ma voi plimba pe santierele care trebuie sa aiba viata ca urmare a faptului ca in buget se afla 9 miliarde de euro destinati investitiilor si macar din curiozitate o sa merg pe aceste santiere”, a declarat, public, presedintele Traian Basescu, la finalul sedintei CSAT de saptamana trecuta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.