Base, Ponta & Co, colegi in clasa zero barat

Base, Ponta & Co, colegi in clasa zero barat

0 83
Nici acum, in buza inceperii scolii, alesii mioritici nu catadicsesc sa realizeze ca ei sunt clasa zero a politichiei. Cel putin, asta ar trebui sa faca orice membru al gastilor politice, in caz ca negocierile, compromisurile si, in genere, viata de partid, i-au mai lasat ceva glagorie in tartacuta.
Liderii la vedere ai tuturor taberelor care isi disputa piata politica au picat grosier bacul de vara, pe cel de toamna si raman constant repetenti constant la materii delicate precum eficienta, stabilitate, respect pentru lege, concordie.
Suspendat, interimar si atatatori la tot soiul de apucaturi cu traditie la noi s-au comportat ca un lot de pierde-vara care-si omoara timpul cu nimicuri desi sunt amenintati de examene grele.
Cu corigentele la usa, Basescu, Ponta, Antonescu si slehtele de sustinatori n-au facut nimic din ce scrie in fisele posturilor si s-au incaierat mai abitir ca ultimii scolari ai clasei, care-si regleaza taxa pe sandvisuri sau pe fete in curtea scolii.
Normal ca, asa cum se intampla cu toate sotiile scolaresti prelungite in exces, examenele i-au gasit nepregatiti. Pe Crin il excludem, pentru ca el a avut oricum alte ocupatii decat colegii lui, de cand de stie in politica, si n-a avut niciodata raspunderi si dureri de cap, in afara de migrenele care il tin in pat multe peste programul de somn. Pe Ponta, insa, scadenta l-a prins cu guvernarea in vine, pe Base cu relatiile
Romanikai cu lumea buna facute praf, dar si cu atmosfera interna mustind de ura, neincredere si dezgust. Lupta impotriva matelotului le-a rapit lui Ponta si USL-ului vlaga de a se ocupa de guvernare si facerea legilor vitale pentru tarisoara. Greve ale foamei, proteste vehemente la fabricile falimentare si scumpiri ranjind la buzunarele amarastenilor in pragul iernii sunt fantomele care ar trebui sa-i bantuie pe guvernanti in fiecare clipa a programului zilnic.
Presedintele reinstalat de CCR  trebuie si el sa carpeasca non-stop in exterior pentru reabilitarea imaginii ferfenitate a tarii pe care o conduce de la Cotroceni. Niciunul nu se abtine insa de la aceleasi comentarii cu care au poluat sonor Romanika o vara intreaga, ca si cand sunt inca in asteptarea vreunui verdict al Curtii care sa le faca dreptate.
Flacaii astia n-au realizat ca, imediat dupa deznodamantul referendumului, s-au inscris in clasa zero a politicii. Ar fi trebuit sa faca tabula rasa din tot ce stiau sa faca pana atunci in politica si sa inceapa de la rasul solului o constructie noua, indiferent cat de fragila.
Singura legatura cu clasa zero pe care par insa sa o aiba este ca sunt la fel de nepregatiti precum intregul sistem de invatamant sa stea cuminti in banca lor.
Asta daca nu cumva Base, Ponta, Crin si altii asemenea sunt clasa zero barat a politichiei.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.