Baschet feminin : patru secunde, echivalente cu o calificare a Olimpiei CSU...

Baschet feminin : patru secunde, echivalente cu o calificare a Olimpiei CSU Brașov, în semifinalele Campionatului Național

0 27

Olimpia CSU Brașov s-a calificat, pentru al șaselea an consecutiv în final four-ul Campionatului Național de baschet feminin! Este o performanță remarcabilă a echipei pregătită de Dan Calancea, chiar dacă are o singură jucătoare cu experiență (Pesovic) și chiar dacă are cea mai redusă medie de vârstă la nivelul Ligii Naționale de baschet feminin!

Pentru a obține această performanță, Olimpia CSU Brașov a avut de trecut în sferturile de finală de CSM Târgoviște, după două meciuri de infarct, foarte disputate și echilibrate. După victoria de marți (77-72), a urmat miercuri un meci care va intra în istorie, pentru că nu se prea întâmplă ceea ce s-a petrecut pe parchetul Sălii Sporturilor din Brașov!

Concret : cu 4 secunde înainte de finalul meciului, CSM Târgoviște conducea, cu 67-65 și avea mingea, urmând să repună de la margine, din terenul echipei brașovene; în astfel de momente, era greu de crezut că Târgoviște nu ar putea să gestioneze eficient timpul rămas; și totuși, incredibilul s-a produs : jucătoarea echipei din Târgoviște a repus de la margine neglijent, chiar dacă avea la îndemână alte o sumedenie de soluții!; mai exact, jucătoarea a trimis exact în brațele unei adversare, Dickey, aflată singură aproape de centrul terenului și căreia nu i-a mai rămas decât să sprinteze în 4 secunde spre coșul advers și să înscrie, aducând egalarea : 67 – 67! Incredibil! Au urmat prelungirile, care au adus câștig de cauză echipei brașovene, impulsionată de moralul alimentat de reușita egalării! Scor final : 80-73 pentru Olimpia CSU Brașov, care se califică în semifinalele Campionatului Național, unde va întâlni Sepsi Sf. Gheorghe.

Pentru Olimpia CSU Brașov au marcat : Pesovic 33 puncte, Corda 23, Dickey 12, Nan 8, Al Ash Hab 4.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.