Basarabia isi spune povestea in Centrul istoric

Basarabia isi spune povestea in Centrul istoric

0 572
Studentii basarabeni din Brasov au marcat in Piata Sfatului 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Ca in fiecare an, o expozitie cu fotografii semnificative pentru Republica Moldova pot fi admirate in centrul istoric. Proiectul „Basarabia-File din poveste” cuprinde insa si degustari de produse traditionale, simularea unei nunti din Basarabia sau organizarea unor meciuri pentru companiile private. In acest fel se finanteaza tabara de vara pentru copiii cu posibilitati reduse din Republica Moldova.
 Aniversarea Unirii Basarabiei cu Romania a fost marcata si anul acesta la Brasov de festivalul „Basarabia – File din Poveste”. Evenimentul isi propune sa atraga si sa implice in activitatile sale comunitatile locale si basarabene din Brasov, dar si turistii. Expozitia dedicata evenimentului din in Piata Sfatului contine fotografii care redau o parte din zilele de petrecere din Republica Moldova: hramuri, sarbatori ale oraselor sau ale satelor, spune  Liuba Beldie, presedintele Asociatiei de Dezvoltare Link
Reprezentantii asociatiei basarabene vor organiza chiar si o nunta traditionala, cu bucate si obiceiuri.  Sambata si duminica, opt echipe de fotbal amator din oras se vor intrece in Cupa „Link“, in incercarea de a atrage fonduri pentru organizarea in vara a taberei pentru copiii cu posibilitati reduse din Republica Moldova. La startul competitiei s-au inscris companii private din Brasov. Tot sambata, in premiera pentru „Basarabia – File din poveste“ a avut loc un pub quiz, la care erau asteptate echipe din tot orasul.
In prezent, in Brasov invata peste 250 de studenti basarabeni, in afara de cei care dupa terminarea studiilor au obtinut cetatenie romana si si-au intemeiat aici familii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.