Basarabia 200+1, comemorare in Piata Sfatului

Basarabia 200+1, comemorare in Piata Sfatului

0 104
Ne unesc limba si traditiile, oamenii si istoria. Evenimentul „Basarabia 200+1” a comemorat in Piata Sfatului cele peste 2 secole de cand teritoriul locuit de basarabeni a fost ocupat de  Imperiul Tarist. Basarabia Reala se dezvaluie in centrul vechi al Brasovului prin fotografii semnificative din trecutul sau zbuciumat.
In urma cu 201 ani, in data de 16 mai 1812, in urma Tratatului de la Bucuresti ,care punea capat Razboiului Ruso-Turc, Basarabia era anexata Rusiei. Un teritoriu prins mereu intre marile puteri, cu un trecut zbuciumat, Basarabia a gravitat mereu in jurul ideii de a reveni la patria Romania. Actiunea „Basarabia 200+1” se afla la cea de-a doua editie si marcheaza momente miscatoare ale acestei istorii:
In Piata Sfatului a fost organizata expozitia de fotografie „Basarabia reala”, in cadrul careia au fost expuse mai multe instantanee din Basarabia. Dintr-un numar de 300 de ipostaze prezentate au fost alese cele mai reprezentative 24:
Expozitia studentilor basarabeni va putea fi vizitata in Piata Sfatului pana duminica 19 mai. Intregul eveniment este sustinut de Primaria Brasov.
Studenti basarabeni, dar si romani au vizitat apoi Muzeul Casa Muresenilor.
Proiectul a fost initiat de catre Organizatia Studentilor Basarabeni si Bucovineni, Depoul de Arta Urbana si Asociatia de Dezvoltare LINK si se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si alte muzee.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.