Basarabenii si-au comemorat mortii si la Brasov

Basarabenii si-au comemorat mortii si la Brasov

0 165

Studentii basarabeni din Brasov si-au comemorat semenii ucisi in Revolutia de la Chisinau. Un grup de tineri din Republica Moldova, insotiti de prietenii lor brasoveni, s-au strans miercuri seara in Piata Sfatului. Tinand in maini lumanari aprinse si fotografii ale celor ucisi in represiunea comandata de presedintele comunist Vladimir Voronin, studentii au retrait evenimentele tragice ale primei revolutii transmise on-line.
Tinerii basarabeni care studiaza in Brasov au comemorat evenimentele din aprilie 2009 de la Chisinau, cand tinerii basarabeni au iesit in strada pentru a contesta rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova. O incercare temerara de a se opune furtului regizat de presedintele de atunci Vladimir Voronin, prin care comunistii urmau sa ramana la putere.
Tinand fotografiile celor decedati in maini, studentii basarabeni din Brasov i-au comemorat pe tinerii morti in urma cu sase luni la Chisinau, cu prilejul represiunii organizate de politisti pentru a-i respinge pe manifestanti.
Actiuni similare de comemorare a celor cazuti in prima revolutie transmisa pe youtube si pe twitter – asa cum au fost declarate evenimentele din aprilie de la Chisinau – s-au organizat in mai multe orase mari din tara. In actiunile din 7 aprilie, care s-au soldat chiar si cu morti in randul tinerilor protestatari, fortele de ordine ale comunistului Voronin au arestat mai mult de 300 de persoane, dintre care 90 au dezvaluit ca au fost torturate de politie in timpul detentiei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.