BARROSO TRISEAZA! JOCUL LA DOUA CAPETE…

BARROSO TRISEAZA!
JOCUL LA DOUA CAPETE…

0 116
S-ar putea crede că, impresionat de rezultatele scrutinului din 9 decembrie, Barroso a înÅ£eles în sfârÅŸit: prin votul lor, românii l-au mai suspendat simbolic încă o dată pe Băsescu, prin umilirea electorală a coloneilor săi din ARD. Å¢i-ai găsit! La Oslo, Barroso a continuat să întreÅ£ină iresponsabil mitul unui derapaj al USL la Referendumul din vară, laudandu-se cu atitudinea Comisiei Europene în vară faţă de guvernul de la BucureÅŸti pentru „a corecta lucrurile care erau, din punctul nostru de vedere, inadecvate”. Inadecvate intereselor echipei Barroso, cu certitudine, nicidecum principiilor democratice din Europa.
În scrupulozitatea ei delirantă faţă de Romania, Comisia Europeană a condiÅ£ionat publicarea faimosului raport mcv de rezultatul alegerilor din România. Justificarea eurocraÅ£ilor a fost aceea că documentul elaborat nu trebuie să fie folosit în campania electorală, i-a sfatuit Monica Macovei.
Absolut aberant! De ce după alegeri? A fost încă o tentativă de a-l favoriza pe Băsescu ÅŸi de a-i timora pe cei din USL în timpul campaniei electorale. Cu alte cuvinte, Comisia ar fi lăsat să se înÅ£eleagă că noua putere de la BucureÅŸti trebuie monitorizată precum regimurile instabile ÅŸi nedemocratice din vreo republică bananieră. Conform informatiilor basiste, Barroso se aÅŸtepta cu adevărat să apară fraude electorale, pentru a le consemna apoi în Raport.
ÎnsuÅŸi faptul că a lăsat să plutească în aer prin UE această suspiciune a fost încă o încercare disperată de a-i favoriza pe Băsescu & Comp.
A condiÅ£iona publicarea Raportului pe justiÅ£ie de rezultatele alegerior din România este un alt gest de ÅŸantaj ÅŸi presiune politică din partea echipei Barroso asupra noii puteri de la BucureÅŸti. Faţă de aceasta, într-un mod totalmente injust ÅŸi ofensator, Comisia s-a comportat ca faţă de un recidivist.
Eliberarea unei astfel de FiÅŸe a stării JustiÅ£iei se aplică încă României ÅŸi Bulgariei. E un fel de „cazier” de bună purtare al celor două state ca democraÅ£ii europene. De fapt MCV-ul a devenit atunci biciul unei atitudini arogante neo-coloniale a Comisiei Europene faţă de România iar raportul a fost folosit de Barroso ca spray politic paralizant împotriva adversarilor săi ideologici de la BucureÅŸti (social-democraÅ£ii ÅŸi liberali).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.