Barosso ii admonesteaza pe italieni

Barosso ii admonesteaza pe italieni

0 104


Ca urmare a scrisorii comune transmise Comisiei Europene de prim ministrii roman si italian, prin care se solicita ajutorul UE, presedintele CE, Jose Manuel Barroso admonesteaza Guvernul italian de lipsa de interes in problema integrarii romilor.


Barosso este indignat ca pana acum Italia „nu a solicitat niciodata” fonduri europene pentru romi, asa cum au facut-o praospetele integrate Romania si Bulgaria, ori alte state precum Spania, Cehia, Ungaria. Potrivit lui Jose Manuel Barroso, in faza de preaderare, Bulgaria si Romania au primit 60 de milioane euro pentru astfel de programe de integrare. Spania a primit 52 de milioane de euro, iar Polonia 8,5 milioane. Presedintele Comisiei Europene a adaugat ca este fals sa se creada ca situatia din Italia acum este cauzata de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Experienta a demonstrat ca tocmai aderarea a dus la cresterea nivelului economic al noilor membri, contribuind astfel la absorbtia imigratiei.


De asemenea, Barroso a criticat si atitudinea permisiva a autoritatilor italiene in privinta taberelor ?de romi de la periferia marilor orase. El a precizat ca Bruxellesul nu are nici o vina daca o intr-o tara membra autoritatile permit formarea unor astfel de tabere.


„Sunt gata sa sprijinim eforturile tarilor membre. Dar vreau sa reamintesc ca inainte de orice, exista o responsabilitate nationala, regionala si a autoritatilor locale. Ar fi de neconceput sa ne asteptam ca autoritatile europene sa promoveze integrarea in teritoriu”, a spus Barroso.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.