Baronul Căncescu vazut de un fost coleg

Baronul Căncescu vazut de un fost coleg

0 690

Situatia politica si administrativa de la Brasov pare unica la nivel national. Doar pare! Doua din cele mai importante institutii, Primaria si Consiliul Judetean Brasov si-au plasat liderii la loc de frunte printre trofeele DNA, cu fapte inscrise in PENAL si pagube impresionante aduse bugetului public. Atat Scripcaru cat si Cancescu, prin fraudarea bugetului, au dosare penale asemanatoare,  diferenta constand in stadiul cercetarilor si numarul de ordine in registrul Tribunalului.
Nu! Brasovul nu este unic. Coruptia si fraudele sunt comparabile cu multe alte judete.  Exceptia consta doar in faptul ca DNA nu s-a ocupat chiar de toate judetele (lucrand dupa criterii care scapa multor romani). Altfel toate ar fi semanat cu Brasovul: Prahova, Buzau, Constanta, Arad etc. Peste tot, fie primar fie presedinte de judet (din lista nu lipsesc parlamentarii), fara prea multa inventivitate, s-au folosit de acelasi sablon. Reteta unica, verificata si perfectionata in practica, acestia sunt mentorii, organizatorii si beneficiarii unor grupuri infractionale cu tinta unica: bugetul public. Nu se scapa nimic, nu este leuț care sa nu fie dijmuit, nu e proiect fara „para-ndărăt”.
La Brasov, cei din noul PNL (PDL+PNL), adica Cancescu si Scripcaru, de restul lumea nu prea a auzit, sunt blidati cu dosare la DNA, asta pentru ca alte institutii (politia, DIICOT, Curtea de conturi, Oficiul de spalare a banilor, ANAF) nu au „specialisti” si mai ales „nu aadrian atomeiu voie” sa actioneze. Deci, nu doar administrativ institutiile par blocate (SUNT!), ci si POLITIC, formatiunile sunt gripate. Ba mai mult, cei doi au declarat ca nu vor pleca din partid, desi exista unul „de interes national” mare doritor sa-i primeasca si astfel sa-i spele de rugina puscariei.
Saptamana care se incheie a marcat un eveniment politic nu prea simpatizat de catre media brasoveana sau nationala. Deh’, trusturile de presa au si ele interese si stapani care intamplator sunt tot de-ai lor.
De exemplu, Adrian Atomei, fost si se pare ramas liberal, liderul organizației municipale ALDE Brașov,  a trimis  un comunicat de presă în care devoaleaza „activitatea” unui fost coleg, sef si o perioada chiar apropiat, nimeni altul decat președintele penal al Consiliului Județean:  „Am crezut că domnul Aristotel Cancescu va avea totuși bunul simț și tăria de a se retrage din politică cu oarecare eleganță. Spun acest lucru deoarece, spre deosebire de foarte multe cazuri de oameni politici cu probleme juridice, politicieni cercetați pentru fapte de coruptie de către DNA, cazul domnului Căncescu, precum și al altor personaje politice naționale, a făcut parte din categoria cazurilor însoțite de câteva evidențe clare în ceea ce privește dorința  de a influența în mod abuziv anumite activități administrative. Acest lucru a fost evidențiat si de stenogramele făcute publice, și din care totodată, opinia publică a avut ocazia să vadă și să înțeleagă adevăratul comportament al domnului Aristotel Căncescu”, precizează Atomei în comunicatul de presă.
Atomei, desi destul de tanar, isi aminteste si ne aminteste, faptul că fostul lider al PNL Brașov uită să precizeze (prin CV-uri) faptul că a fost un produs politic al vechii „nomenclaturi”, care n-a facut in ultimii 25 de ani decat …politica : membru FSN in anii ’90, chiar consilier municipal, senator FSN între anii ’90-’96, iar intre anii 1996-2000 senator PD, ca ulterior, să devină (din 2002), dupa un scurt stadiu de „independent”, membru PNL.
„Domnul Aristotel Căncescu se pare ca nu a ințeles un lucru: dânsul a cam ieșit la pensie, chiar dacă din păcate pentru Brasov si brașoveni, puțin cam târziu. Dacă nu a înțeles acest lucru, personal voi avea grijă să-i reamintesc. Bineînțeles că, într-o anumită măsură domnul Căncescu, așa cum o recunoaște, are un merit în ceea ce privește organizația județeană PNL Brașov, acela de a o fi folosit la maximum în interesele politice personale și nu numai, lucru pe care l-a făcut și cu oamenii care au crezut cu adevărat într-o constructie politică liberală adrvărată, iar în ceea ce priveste creșterea și dezvoltarea acestui partid în municipiul Brașov, vă pot spune fără nicio reținere că domnul Cancescu a fost o frână”, mai spune Atomei.
Desi l-a sprijinit adeseori pe Căncescu (Atomei a condus chiar si un protest impotriva lui Butuza cand municipalitatea i-a vandut Palatul Copiilor) acesta devoaleaza adevarata fata a celui care , dupa 15 ani de mandat în fruntea județului Brașov, nu a reușit sa faca in ciuda propriilor promisiuni, nimic semnificativ pentru brasoveni: a promis repetat un spital, locuri de munca, dezvoltarea turismului, ca va  finaliza Aeroportul,  „pe care dânsul nu a facut decât să-l exploateze în interes electoral și nu este finalizat nici până astăzi în anul de gratie 2015″.capsite1
„Vin și întreb atunci: Ce ați făcut 15 ani pentru Brașov, domnule Căncescu? … Că ce ați făcut  în PNL știu foarte bine, cum parțial știu și ce ați făcut și pentru dumneavoastră, politic vorbind”.
„Așa că, personal, ca tânăr ce am crezut, am trăit, am pus suflet, si am construit cu adevărat în echipa liberală de la Brasov, ca om ce am reprezentat PNL Brașov cu mai multă cinste decât ați făcut-o dumneavoastra, și ca român ce-mi doresc o schimbare reală a clasei politice, nu pot să vă spun decât un singur lucru: Ieșiți la pensie domnule Aristotel Căncescu! …și dumneavoastră, și toți cei care asemenea dumneavoastră, ne-ați mințit, ați profitat de buna-credință a celor care v-au dat încrederea și v-ați bătut joc 25 de ani de șansa acestei țări”.
Pana la urma, trebuie sa recunoastem ca dl Adrian Atomei are dreptate. Cancescu, dupa mai bine de un sfert de veac in care si-a semnat doar statele de salarii alimentate de la bugetul public, nu e deloc un bugetar sarac, ci unul dintre cei mai bogati lideri de partid (nefiind cu nimic mai prejos decat fostii lui colegi Blaga, Videanu, Oltean etc). Dupa ce a plecat de la ICA Ghimbav (prin ’90) via Universitate, Cancescu a bifat doua mandate de senator (FSN-PD) si 15 ani de presedinte al Consilului Judetean Brasov (patru mandate!!). Are de toate, de la trust de presa, pana la gradina zoologica, din fisa nelipsind disputele cu cei de la ANAF pe teme de evaziune. Atomei face o greseala daca gandeste ca acest Cancescu nu a facut nimic. Ca sa mai afle cate ceva din activitatea baronului, sa nu uite ca pana acum nimeni din PNL nu a scos placile amplasate cu numele marelui lider, pe te miri unde, amintindu-ne cu darnicie, ce multe ne-a daruit aristotelu’.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.