Baronii bat in poarta castelelor CJ

Baronii bat in poarta castelelor CJ

0 112

Batalia pentru Consiliul Judetean – la Brasov sau aiurea in tara – incepe sa aiba o miza mult mai mare decat un asemenea post o are de regula in sanul administratiei. Desi a trecut o bucata buna de cand media au inventat sintagma baroni locali, nu doar ca termenul ca atare n-a disparut din limbajul curent, dar personajele care au fost etichetate astfel se simt mai bine ca oricand. Normal ar fi fost – dar ce mai poate fi catalogat normal intr-o tara anapoda ca a noastra – ca odata cu trecerea vremii, ambele realitati, una lingvista, alta de evidenta politica, sa se dezintegreze.
Ba bine ca nu! Nici n-au asteptat bine ca Guvernul sa hotarasca, iar presedintele sa-si dea binecuvantarea pentru votul uninominal, ca baronii sa tresalte in castelele lor inexpugnabile in care au transformat consiliile judetene pe care le conduc. Multi inghetasera de frig in fata caminului stins, din care pierise flacara unui posibil nou mandat.
Iata ca vestea uninominalului si la sefia CJ a reaprins nu numai focul in vatra, ci si speranta petrecerii a inca patru ani in fruntea bucatelor judetene. Vechile atestate de baroni locali au fost sterse de colbul depus de pe ele, pentru ca sunt mai valabile ca oricand. Agitatia este atat de mare in jurul jilturilor frumos sculptate de la varful CJ-urilor ca sinecura de parlamentar a palit de tot in fata benef
iciilor judetene. Un baron de calibrul fostului ministru Berceanu si-a scos blazonul de la naftalina si se pregateste sa-l expuna deasupra semineului din sala de oaspeti a CJ Gorj. Dupa 18 ani de parlamentarlac, pe Berceanu nu-l mai intereseaza picotitul in Camera sau in Senat. Vrea cu tot dinadinsul la CJ Gorj.
Dintre baronii readusi la viata de proaspata decizie – pripita, se pare, si aprig contestata de catre noii parteneri de aliante pesedisti – Aristotel Cancescu de la Brasov pare cel mai indreptatit sa-si doreasca cu ardoare un nou mandat. Mi mult, relatia domniei sale cu perioada medievala a locurilor este cu totul speciala si-l recomanda inzecit pentru o demnitate specifica Evului Mediu. Tot investind in reabilitarea monumentelor medievale ale Brasovului, baronul Cancescu si-a pietruit drumul catre castelul CJ cu dale mult mai serioase decat bietele borduri cu care incearca George Scripcaru sa-i faca o concurenta anemica in oras. Numai din placutele pe care le-a plantat peste tot pe unde a turnat banii judetului poate sa-si ridice o fortareata serioasa. Respectand proportiile si materialul, ceva in genul celei din cartoane pe care Botorog o cara la purtator.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.