Barcelona si Roma au cei mai multi hoti de buzunare

Barcelona si Roma au cei mai multi hoti de buzunare

0 92

Roma, orasul cu cei mai multi hoti de buzunare, dupa Barcelona
Cel mai cunoscut site de calatorii din lume, „TripAdvisor” a realizat un clasament al oraselor cu cei mai multi hoti de buzunare, in care Roma a fost depasita doar de Barcelona, informeaza miercuri cotidianul Corriere della Sera. Clasamentul a fost alcatuit pe baza recenziilor scrise de turisti pe forumul site-ului in ultimele 12 luni. Administratorii celebrului site au asociat diferite orase ale lumii cu cuvantul „hot” si au numarat de cate ori aparea in dreptul fiecarui oras. Orasele clasate pe primele 10 locuri se afla in Europa. Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Barcelona este in fruntea topului, fiind cunoscuta ca orasul cu cei mai multi hoti de buzunare.
Spre nemultumirea primarului Romei, „Cetatea Eterna” se situeaza pe locul al doilea, la fel ca in 2009. Zonele periculoase raman cele din preajma punctelor de atractie turistica, cum sunt Pantheonul si Fontana di Trevi. Anul trecut, administratia Romei a contestat clasamentul motivand ca furturile au scazut cu 17%.
Adevarata surpriza a clasamentului este intrarea Londrei in top 10, pe ultimul loc. Capitala Marii Britanii a luat locul Florentei, despre care turistii spun, in sfarsit, ca „se pot bucura in liniste de frumusetile ei”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.