„Barbierul din Sevilla”, un simbol al operei comice

„Barbierul din Sevilla”, un simbol al operei comice

0 70

Sambata, 10 mai 2008, ora 18.30, Sala Operei Brasov va gazdui spectacolul de opera „BARBIERUL DIN SEVILLA”, opera in trei acte de Gioacchino Rossini. Cu: Adrian Marcan, Cosmin Marcovici, Asineta Raducan, Gabriel Oana, Dan Popescu, Cristina Rosu, Marian Reste, Aurel Aron.Dirijor: Dorel Munteanu. Regia: Carmen Dobrescu

O piesa care rezista timpului
G. Rossini este cel ce deschide era romantismului italian si aduce o adevarata revitalizare a spiritului teatral. Echilibrul dramaturgic, subiecte simple si scriitura complexa pentru voci, sunt repere ce vorbesc de genialitatea compozitorului si de usurinta cu care creeaza capodopere.
Premiera operei a fost un fiasco, dar ca multe alte asemenea cazuri in istorie, „Barbierul din Sevilla”, nu numai ca rezista timpului dar ramane si un simbol al operei comice.
Figaro, barbier, doctor, muzician si poet, iubit de toata Sevilla, priceput cum este la toate, afla ca indraznetul Conte Almaviva este indragostit de tanara, bogata si frumoasa Rosina. Fata este insa pazita cu strasnicie de tutorele ei, doctorul Bartolo, care intentioneaza sa se casatoreasca cu ea, pentru a intra in posesia averii sale. Dar Rosina il iubeste pe Conte, care-i canta serenade sub fereastra. Sperantele Contelui se afla in mainile vicleanului Figaro, care, ispitit de aurul promis, devine petitorul Rosinei in favoarea Contelui. Figaro reuseste sa teasa o adevarata panza de paianjen si folosind nenumarate trucuri si masti, ii uneste in final pe cei doi indragostiti fara sperante, chiar inainte ca Rosina sa devina sotia doctorului Bartolo.
Pret bilete: 20, 10 lei si 5 lei pentru elevi, studenti si pensionari. Pensionarii au intrare libera (fara loc asigurat).
Biletele se vand la sediul Operei din str. Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268-419380 si la Agentia Operei din str. G. Baritiu nr. 20, tel. 0268-471889.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.