“Barbierul din Sevilla” la Opera Brasov

“Barbierul din Sevilla” la Opera Brasov

0 244

Opera Brasov prezinta sambata, 19 mai, de la orele 18.30, la Sala Operei, spectacolul „Barbierul din Sevilla”, de Gioacchino Rossini, opera in doua acte, care a avut premiera in anul 1816, la Teatrul „Argentina” din Roma.


Solisti: C. Marcovici, M. Zafiri (debut), A. Marcan, G. Oana, D. Popescu, D. Munteanu, V. Dumitru. A. Aron. Dirijor: T. Ichim. Regia: C. Dobrescu.


?


Scurta prezentare


Actul I. Almaviva intoneaza o serenada dedicata pupilei doctorului Bartolo, frumoasa Rosina. Figaro ii promite ajutorul. Rosina trimite tanarului un bilet prin Figaro. Intre timp Bartolo si Don Basilio uneltesc cum sa scape de Almavira care face cateva incercari de a patrunde in casa doctorului.


Actul II. Almaviva revine ca profesor de muzica. Bartolo il surprinde declarand iubire Rosinei, fapt agravat de sosirea neasteptata a lui Don Basilio. Notarul chemat de Bartolo pentru a grabi casatoria va fi insa de folos celor doi tineri care, dupa ce se impaca (Almaviva marturisindu-si adevarata identitate), semneaza contractul avand drept martori pe Figaro si pe Don Basilio. Sosirea tardiva a doctorului nu mai poate schimba nimic. In loc de casatoria cu Rosina, va trebui sa se multumeasca cu zestrea ei, pe care Almaviva i-o cedeaza generos.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.