Barbatii si ceasul lor biologic

Barbatii si ceasul lor biologic

0 86

Nu numai femeile trebuie sa-si faca griji pentru timpul care trece, capacitatea de procreare scazand odata cu varsta. Cercetatori brazilieni afirma ca, dupa 41 de ani, sansele de a deveni tata scad considerabil, relateaza 7sur7.be.
Paula Fettback, cercetator la Huntington Reproductiva din Brazilia, considera ca varsta barbatilor in momentul procrearii este foarte importanta. Impreuna cu echipa sa, a studiat efectul varstei barbatului asupra unui ovul sanatos si tanar la o fecundare in vitro. Ei au constatat o scadere a fecunditatii masculine, pana la 7% pe an, intre 41 si 45 de ani. Dincolo de 45 de ani, scaderea ar fi si mai rapida. Cercetatorii au mai observat ca fecundarea in vitro esueaza cand tatii au in medie 45 de ani. Specialista braziliana afirma ca ‘si barbatii au un ceas biologic. Nu este acelasi ca cel al femeilor, dar nu pot astepta la infinit ca sa aiba copii’.

Exista fara indoiala, si exceptii, cum ar fi cantaretul Rod Stewart (tata a opta oara la 66 de ani), ceea ce-i face pe expertii in domeniul fertilitatii sa fie sceptici in privinta rezultatelor studiului mentionat. Ei considera ca ele trebuie luate in seama cu precautie, incheie 7sur7.be.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.