Barbati in arta textila la Muzeul de Arta

Barbati in arta textila la Muzeul de Arta

0 446

Expozitia gazduieste lucrari ale celor 8 artisti romani pasionati de arta textila. Artizanii sunt, insa, extrem de pesimisti in ceea ce priveste viitorul acestei arte care cu greu isi mai gaseste cumparatori pentru lucrarile artistilor

Expozitia gazduieste lucrari ale celor 8 artisti romani pasionati de arta textila. Artizanii sunt, insa, extrem de pesimisti in ceea ce priveste viitorul acestei arte care cu greu isi mai gaseste cumparatori pentru lucrarile artistilor.
O arta infloritoare in perioada comunista, arta textila pare ca-si traieste ultimii ani in tara noastra. barbati textili1
Singurii artisti care mai au lucrari in arta textila sunt trecuti de prima tinerete iar din urma nu se mai anunta pasionati.
Regretabil pentru o frumoasa arta, care poate oferi lucrari la fel de valoroase ca orice alta, dupa cum se pot convinge iubitorii de frumos care trec pragul Muzeului de Arta din Brasov.
Gheorghe Gogescu spune ca, daca nu ar fi introdus simbolistica si un alt tip de compozitie in arta lor, separat, artistii barbati s-ar fi pierdut intr-o mare masa de doamne ale tapiseriei romanesti.
Poate cea mai dificila „sectiune” a acestei arte este cea a covoarelor tesute pe gherghef, cu care se indeletniceste artistul textil Vintila Mihaiescu.
Epozitia poate fi vizitata pana in 7 februarie 2016 la Muzeul de Arta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.