Banii pentru materialele didactice NU se mai dau

Banii pentru materialele didactice NU se mai dau

0 55

S-a hotarat care va fi suma alocata de guvern pentru Educatie in 2010 si, dupa cum stiti si dumneavoastra deja, „familie mare, remuneratie mica, dupa buget…”
Educatia, Cenusareasa economiei romanesti, este un cliseu cunoscut de toata lumea, insa fiecare masura luata de guvernantii nostri in ceea ce o priveste ne confirma faptul ca aceasta „titulatura” este indreptatita.
Si cum se incearca taierea drastica a cheltuielilor pe toate planurile, bineinteles ca si banii alocati in diferite scopuri pentru educatie sunt redusi la zero.
In 2010, profesorii nu vor mai primi cei 100 de euro destinati achizitionarii de material didactic, dar li se vor deconta in continuare banii pentru transport si programul „Bani de liceu”.
Ajutorul de 100 de euro pentru cumpararea de carti si programe educationale se acorda profesorilor, indiferent de varsta, din septembrie 2007. La inceputul lui 2009, guvernul a cautat diferite metode prin care suma respectiva sa nu se mai acorde, fiind vorba de un buget total de 26 de milioane de euro. Una dintre metodele gasite atunci era ca beneficiarii programului sa fie restransi la cadrele didactice mai tinere de 35 de ani, adica jumatate din totalul cadrelor didactice din Romania.
Bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, de 32,3 miliarde lei, a fost aprobat, marti, de comisiile de invatamant reunite ale parlamentului, si inaintat comisiilor de buget-finante, cu 240 de amendamente.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.