Banii de liceu – pentru cei mai saraci dintre saraci elevi

Banii de liceu – pentru cei mai saraci dintre saraci elevi

0 56

Se ingroasa gluma pentru elevii din romani. Criza economica a facut ca anul acesta cateva mii de elevi din toata tara sa nu se regaseasca pe lista cu beneficiari ai programului national de protectie sociala „Bani de liceu”. Programul gestionat de catre Ministerul Educatiei va fi lipsit, anul acesta, de o importanta suma de bani, una din cauze fiind micsorarea plafonului privind venitul pe membru de familie, de la 200 la 150 de lei.
Cei mai afectati de aceasta decizie sunt elevii ieseni. Aici, la sediul Inspectoratului Scolar Judetan (ISJ) au fost depuse peste 8.000 de cereri ale elevilor care spera sa beneficieze de cei 180 de lei pe luna oferiti de stat. Practic, 26,65% dintre cei 30.111 liceenii din judet au nevoie de sprjin financiar pentru a-si continua studiile. „Numarul cererilor pentru «Banii de liceu» a scazut fata de anul trecut, cand au fost 9.298 de astfel de solicitari. Scaderea e cauzata de modificarea normelor metodologice”, a declarat in presa centrala Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.
Din cauza acestei modificari au avut de suferit elevi din toata tara. Astfel, numarul solicitantilor de „bani de liceu” a scazut in Timis cu 40%, respectiv cu 1.300 de elevi, in judetul Bacau vor fi cu 1.135 mai putini, in Hunedoara – cu 510, in Covasna – cu 400 si in Alba – cu 500.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.