Bani pentru spatii verzi in localitati

Bani pentru spatii verzi in localitati

0 77


Guvernul a adoptat, in sedinta din 20 iunie, o ordonanta de urgenta pentru instituirea „Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”, prin care urmareste cresterea suprafetei spatiilor verzi din localitati, se arata intr-un comunicat.


Pentru derularea Programului in anul 2007 se aloca, din Fondul pentru mediu, suma de maxim 25 milioane lei (250 miliarde lei vechi).


Proiectele pentru accesarea Programului se depun la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Proiectele se analizeaza si selecteaza, in vederea promovarii pentru finantare, de catre o Comisie de analiza, constituita prin ordin al ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile.


Proiectele selectate de Comisia de analiza, precum si sumele destinate finantarii acestora, se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea autoritatii publice centrale din domeniul mediului si dezvoltarii durabile.


Proiectele vor fi finantate conform Ghidului de finantare al programului, care se aproba prin ordin al ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.


Beneficiarii finantarilor incaseaza sumele aprobate in baza cererii si a contractului de finantare incheiat cu Administratia Fondului pentru Mediu. Sumele se incaseaza de catre beneficiari in mod esalonat, in baza cererilor de tragere, pe masura executarii lucrarilor.


Programul se aplica incepand cu anul 2007 si se va desfasura pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.