Bani pentru reabilitarea Zoo Noua

Bani pentru reabilitarea Zoo Noua

0 189

Dupa cum a declarat ieri primarul George Scripcaru, peste cateva zile se va semna, cu reprezentantii Ministerului Mediului, un contrac prin care municipalitatea brasoveana va beneficia de o finantare consistenta pentru reabilitarea si modernizarea Gradinii Zoologice din cartierul Noua.
„Este vorba despre un proiect prin intermediul caruia vom primi de la Fondul de Mediu suma de opt milioane de euro, bani cu ajutorul carora vom moderniza acest obiectiv. In primul rand trebuie spus ca vom extinde acest parc zoologic”, a declarat George Scripcaru.
Trebuie mentionat faptul ca modernizarile realizate deja au avut unica sursa de finantare bugetul local.

Potrivit edililor brasoveni, proiectul modernizarii Gradinii Zoo prevede terasarea terenului pentru marirea spatiului destinat animalelor, construirea unui tunel de vizitare, mansardarea cladirilor administrative si refacerea aleilor.
Gradina Zoologica Brasov, infiintata in 1960, se intinde pe o suprafata de aproximativ 9 hectare, din care cea utila este de 4,93 hectare. Aici traiesc 181 de exemplare din 27 de specii de mamifere si 140 de exemplare din 19 specii de pasari.
Prin extinderea spatiului si a celorlal;te lucrari, se incearca sa se creeze conditii cat mai bune de trai pentru animalele tinute in captivitate, precum si pentru ca vizitatorii sa aiba conditii mai bune si mai sigure de vizitare a lor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.