Bani pentru reabilitarea scolilor si gradinitelor

Bani pentru reabilitarea scolilor si gradinitelor

0 67


2.344 de gradinite si scoli din invatamantul preuniversitar vor primi fonduri pentru finantarea lucrarilor de reabilitare si reparatii si pentru construirea unor unitati noi de invatamant, a anuntat marti, dupa sedinta de Guvern, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu. In acest sens, au fost alocate fonduri in valoare de 3.200 miliarde lei vechi (320 milioane lei noi) din bugetul de stat catre bugetele locale.


“Avem un deficit de gradinite pe care dorim sa-l acoperim prin construirea de cladiri noi. De asemenea, vrem sa continuam lucrarile de investitii in infrastructura scolara prin modernizarea scolilor, scolilor de arta si meserii, licee. Toate fac parte din infrastructura de invatamant la care ne-am angajat ca vom face investitii consistente”, a afirmat primul-ministru Tariceanu.


Fondurile vor fi folosite pentru consolidarea sau reabilitarea imobilelor in care functioneaza institutii de invatamant preuniversitar din toate judetele si municipiul Bucuresti, pentru asigurarea utilitatilor, pentru realizarea de campusuri scolare, precum si pentru infiintarea si modernizarea unor scoli de arte si meserii.
Sumele se transfera catre bugetele locale, pe masura angajarii cheltuielilor, prin intermediul inspectoratelor scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti.
De asemenea, primul-ministru Tariceanu a precizat ca a cerut Ministerului Educatiei sa inceapa controale cu privire la realizarea lucrarilor de investitii si autorizarea din punct de vedere sanitar al scolilor, astfel incat anul scolar sa??inceapa in conditii optime la 15 septembrie

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.