Bani pentru prevenirea inundatiilor in judetul Brasov

Bani pentru prevenirea inundatiilor in judetul Brasov

0 76

Iata ce ne declara prefectul Adriana Dontu in legatura? ?cu proiectele lucrarilor de prevenire a inundatiilor in judetul Brasov:


“Judetul Brasov s-a confruntat in anul 2007 cu inundatii care au produs pagube insemnate in mai multe localitati: Sambata, Recea, Lisa, Moeciu. Chiar daca nu putem preveni in totalitate asemenea evenimente, este important sa luam masurile necesare pentru limitarea pagubelor. De aceea Institutia Prefectului a sustinut la Ministerul Mediului mai multe proiecte care vizeaza consolidari de mal,?? regularizari de albie si indiguiri. Toate aceste proiecte inseamna un plus de siguranta pentru brasoveni, iar Institutia Prefectului va urmari modul lor de realizare in asa fel incat acestea sa fie finalizate la termen.”


?


Iata si cateva dintre aceste proiecte:


– amenajarea pentru combaterea inundatiilor in bazinul hidrologic Raul Negru – Olt. Se vor suprainalta 241 km diguri si vor fi construiti 15,3 km diguri noi. Se vor consolida malurile pe 25,8 km, iar regularizari de albie se vor face pe 64,5 km.


Valoarea lucrarii se ridica la circa 7 milioane lei si are termen de finalizare anul 2010


– suprainaltare baraj Sacele, in valoare de 3 milioane lei si cu termen de finalizare in 2009.


? alte lucrari, de mai mica dimensiune si valoare: indiguire Olt, sector Fagaras-Hoghiz; regularizare Valea Seaca la Budila; reabilitare baraj Dopca; regularizare parau Barsa, sector Zarnesti-Halchiu.


Aceste lucrari vor necesita investitii de 650.000-700.000 lei.


?


Sa speram ca, in urma efectuarii acestor lucrari, lumea va fi mai linistita si nu se vor mai inregistra dureroasele – din punct de vedere privat – pagube de pana acuma.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.