Bani pentru agricultorii brasoveni

Bani pentru agricultorii brasoveni

0 110

O solutie ca tara noastra sa treaca mai usor prin criza economica este cu siguranta incurajarea consumului de produse autohtone. Si daca pana la revolutie eram mari exportatori, Romania s-a obisnuit de cativa ani buni sa consume produse de export. Cel putin la nivel de produse alimentare, a consuma legume si fructe de peste hotare este un lucru trendy. Pentru a incuraja agricultorii romani, Guvernul face tot ce poate pentru a achita, in timp util, ajutoatele necesare cultivarii terenurilor.
In acest sens, judetul Brasov, pana in prezent, a beneficiat de plati in cadrul SAPS 2008 – Schema de plata unica pe suprafata-, 652 de fermieri. Conform datelor furnizate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, valoarea sprijinului s-a ridicat la aproape 350.000 de euro. Referitor la Campania SAPS 2009, au fost depuse aproape 800.000 de cereri de plata la nivelul intregi tari. In judetul nostru au fos depuse 75,4% din cererile preconizate de reprezentantii APIA, adica peste 10.200 de cereri.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a efectuat, pana in prezent, plati in valoare de 146,5 milioane euro, aferente cererilor depuse de 307.379 beneficiari pentru schemele de sprijin pe suprafata in cadrul campaniei SAPS (Schema de plata unica pe suprafata) 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.