Bani de liceu – burse sociale pentru elevi

Bani de liceu – burse sociale pentru elevi

0 51

Aproape 130.000 de elevi vor primi in acest an scolar, din partea Guvernului, bursa sociala „Bani de liceu”, in valoare de 180 de lei.
Legea prevede ca pot beneficia de acest ajutor liceenii care au un venit brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului de maximum 150 de lei.
Elevii vor primi banii pe toata durata cursurilor scolare, inclusiv in perioada examenului de bacalaureat.
Guvernul a adoptat hotararea care stabileste criteriile si cuantumul sprijinului financiar acordat in cadrul acestui program.
Bursa se acorda la inceputul anului scolar, pentru elevii care au promovat anul scolar anterior si care provin din familii al caror venit per membru este mai mic de 200 de lei pe luna.
Sumele din bugetul Ministerului Educaþiei au fost relocate pentru a acoperi numãrul mare de solicitãri din partea elevilor.
Programul „Bani de liceu” se adreseaza exclusiv elevilor care fac scoala la zi si care se afla in intretinerea familiilor cu venitul brut lunar pe membru realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei.
Pot depune cereri si elevii care beneficiaza de o masura de protectie sau se afla sub tutela sau curatela, dar in aceleasi conditii de venit.
Reamintim ca plafonul de saracie pentru obtinerea unei burse sociale pentru continuarea liceului a scazut, pentru anul scolar 2009-2010, de la 200 lei la 150 lei, coborând astfel la nivelul din 2004. Ministerul Educatiei a delimitat candidatii la bursa sociala dupa medii si absente. Potrivit unei adrese trimise de Ministerul Educatiei inspectoratelor scolare, programul social „Bani de liceu” va cuprinde numai copii care provin din familii foarte sarace, cu un venit pe membru de familie mai mic de 150 de lei. Totodata, daca mai multi copii au acelasi venit minim, pentru a se încadra într-un numar limitat de burse, ministerul îi va selecta dupa numarul de absente nemotivate si dupa medii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.