Bani de la Guvern pentru bugetele locale

Bani de la Guvern pentru bugetele locale

0 189

Ieri, intr-o sedinta, Guvernul a decis alocarea unor sume pentru bugetele locale ale unor judete, in vederea acoperirii cheltuielilor pentru refacerea infrastructurii locale sau pentru interventii de urgenta. Suma totala este in valoare de 104 milioane lei noi si a fost alocata pentru finantarea unor lucrari la infrastructura locala, pentru localitati din aproape toate judetele. Prin acest proiect de lege se spera reabilitarea de drumuri judetene, comunale, constructia sau repararea de poduri si podete, modernizare si reabilitare de scoli, dispensare, sedii de primarii, extindere si modernizare a retelelor de utilitati. Aceste fonduri vor fi distribuite catre un numar de 589 localitati din toate judetele.


Alocarile de fonduri se fac ca urmare a solicitarilor autoritatilor locale, adresate Ministerului Internelor si Reformei Administrative si Finantelor. Fondurile vor fi utilizate pentru plata salariilor personalului din aparatul propriu al primariilor si pentru cheltuieli de bunuri si servicii cu caracter functional.


De asemenea, Guvernul a decis sa finanteze cu 300.000 (3 miliarde lei vechi) pentru cheltuielile legate de incalzirea locuintelor de tip modulat in care sunt cazate persoanele sinistrate din Calarasi care si-au pierdut casele in urma inundatiilor produse de revarsarea fluviului Dunarea in anul 2006.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.