Bani aruncati pe apa Buzaului?

Bani aruncati pe apa Buzaului?

0 51

O investitie de 2,5 milioane de euro din Intorsura Buzaului sta neterminata de 12 ani.
Are aproape 6.000 de metri patrati, doua etaje si a costat pana acum peste 2,5 milioane de euro. Este vorba despre Casa de Cultura din localitatea Intorsura Buzaului. Autoritatile au inceput constructia in anul 1991. Au reusit sa aduca investitia la rosu, dar din 1997 nimeni nu a mai investit vreun ban. Acum autoritatile sustin ca nu mai au bani de investitii, iar cladirea, cat este ridicata, incepe sa se degradeze tot mai mult.
Constructia zace acum abadonata chiar in centrul orasului. Planurile marete ale edililor care au condus localitatea imediat dupa revolutie nu s-au dus nici acum la indeplinire.

Proiectarea construcþiei a inceput in anul 1991, dupa modelul fastuoaselor contructii comuniste. Casa de Cultura are o suprafata totala de peste sase mii de metri patrati, cu toate ca Intorsura Buzaului are doar 10.000 de locuitori.
Constructia urma sa aiba o sala de bowling, un bar, o biblioteca si zeci de alte spatii care au fiecare peste 50 de metri patrati. De vreme ce proiectul este unul gigant, si costurile au ajuns pe masura. Peste sase milioane de euro. De 12 ani, insa , nimeni nu a mai investit nimic.
Primarul Intorsurii Buzaului estimeaza ca ar mai fi nevoie de o suma intre trei si cinci milioane de euro pentru a atinge obiectivele acestei investitii, bani pe care primaria nu-i are.

Pentru a salva banii cheltuiti pana acuma, singura solutie pe care o vad acum autoritatile este asocierea cu un investitor privat, care sa realizeze acolo fie un centru comercial, fie un spatiu de agrement. Deocamdata nimeni nu s-a aratat interesat de mastodontul de beton.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.