Bancul cu guma de mestecat: PSD o-ntinde!

Bancul cu guma de mestecat: PSD o-ntinde!

0 70

Examenul de corigenta al clasei politice se apropie cu pasi repezi. Pentru a trece pragul electoral si a intra intr-un nou mandat, politicienii cu lectiile neinvatate se scormonesc in putul gandirii doar doar le-o veni in minte ceva care sa le asigure mult ravnitul 5 (in cazul de fata, la suta).
Cea mai fistichie propunere apartine deputatului PSD Mihai Cristian Apostolache. Acesta a initiat un proiect de lege, dezbatut cu determinare in Senat: interzicerea acordarii restului in bomboane si guma de mestecat. Proiectul initial prevedea o amenda de pana la 10.000 de lei noi, pentru firma care indraznea sa-si indulceasca clientii cu sila. Dupa ce au analizat in profunzime textul, senatorii au decis ca o amenda de 4000 de lei ar fi suficienta si au modificat ca atare textul legii, care e super. O singura problema ar fi, dovedirea delictului cu martori. Persoana prejudiciata prin primirea cu sila a unei pastile de Orbit sau a unei bomboane va trebui sa se prezinte la proces cu martori care sa dea declaratii in legatura cu ilegalitatea comisa de vanzatoarea care confunda moneda nationala cu guma. Bravo, Domnu Deputat, tara are nevoie de astfel de legi, de astfel de oameni cu initiativa!
Personal, voi citi pe indelete proiectul de lege, intrucat as vrea sa stiu daca au fost nominalizate toate obiectele/alimentele date ca rest. Eu una am fost “prejudiciata” cu un plic de zahar vanilat si daca legea imi va permite fac rost de martori, ma duc la Protectia Consumatorului, la Tribunal, la Procuratura, la Curtea Drepturilor Omului, fac orice pentru a-mi recapata demnitatea stirbita.
Lasand gluma la o parte, situatia este jenanta si deranjanta: vanzatorii ar trebui sa se ingrijeasca sa aiba suficiente monede si bancnote pentru rest. Dar de-aici si pana la a face din acadele subiect de act normativ e mare diferenta.
Dar ce sa faca si PSD, daca n-are ce spune, aplica planul B “Guma de mestecat”, respectiv o-ntinde!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.