Bancherii si secretul bancar !

Bancherii si secretul bancar !

0 199

Bancherii vor colabora cu Consiliul Concurentei in investigatia inceputa de institutie pe piata serviciilor bancare si interbancare si vor furniza toate datele necesare, dar cer respectarea cu strictete a legilor, inclusiv a celor privind secretul bancar.
„Intelegem ca in prezent Consiului Concurentei deruleaza o investigatie la toate cele 10 banci care stabilesc ratele ROBIDROBOR, iar Bancpost este o banca mare, care participa la acest sistem. Suntem o banca romaneasca si ne supunem tuturor legilor tarii. Cata vreme aceasta investigatie se deruleaza cu respectarea stricta a legilor, inclusiv cele privind secretul bancar, nu avem nimic de obiectat”, a declarat, sambata, agentiei MEDIAFAX, presedintele Bancpost, Mihai Bogza.
El a precizat ca banca pe care o conduce nu a facut niciun fel de intelegere cu alte banci legate de stabilirea dobanzilor sau orice alt factor care sa conduca la distorsionarea concurentei.
„Asa ca asteptam fara emotie rezultatul investigatiei si avem tot interesul ca aceasta sa se finalizeze cat mai rapid. De altfel, in perioada care pare a fi fost supusa investigatiei, Bancpost nu a modificat pretul niciunui credit”, a adaugat Bogza.
La randul sau, directorul de comunicare al Raiffeisen Bank, Corina Vasile, a declarat ca banca a furnizat toate informatiile solicitate de Consiliu si nu se asteapta ca investigatia sa duca la concluzia unei incalcari de concurenta
„Inspectorii Consiliului Concurentei au solicitat o serie de informatii, pe care noi le-am furnizat in intregime. Obiectivele controlului nu au fost strict definite, dar cel putin Raiffeisen Bank nu se asteapta ca investigatia sa duca la concluzia unei incalcari de concurenta”, a afirmat Vasile.
Ea a mai spus ca nu i se pare iesit din comun un astfel de demes, care poate fi incadrat in atributiile acestei institutii privind verificare practicilor concurentiale in sistemul bancar.
Totodata, directorul de comunicare al Unicredit Tiriac Bank, Ioana Paun Ivancenco, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca actiunea derulata in aceasta saptamana de Consiliul Concurentei a vizat principalele banci, printre care si UniCredit Tiriac Bank.
„Am fost si ramanem deschisi sa contribuim cu toate informatiile necesare pentru clarificarea tuturor aspectelor in discutie”, a adaugat Ivancenco.
Si ING Bank Romania a aratat, sambata, intr-un comunicat, ca respecta legislatia si principiile concurentei loiale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.