Banana (Musa sapientum)

Banana (Musa sapientum)

0 248
a.Proprieteti?:


????????? fruct foarte nutritiv, 100g de fruct furnizeaza 100 calorii


????????? usor digerabila


b.Indicatii:


????????? anemie


????????? constipatie


????????? depresie


????????? impotriva fumatului


????????? ulcer


????????? tratarea negilor


????????? prielnica sistemului osos


c.Mod de folosire:


????????? se consuma foarte coapta


d.Utilizari in diferite afectiuni:


?????????Anemie – bogate in fier, bananele stimuleaza producerea de hemoglobine din sange, ajutand astfel in cazurile de anemie.


???????? Calmarea sistemului nervos– fiind bogate in vitamina B, bananele ajuta la calmarea sistemului nervos. Ati stat peste noapte la servici? Studiile Institutului de Psihologie din Austria arata ca stresul de la locul de munca duce la ingerarea unor cantitati mari de ciocolata si alte produse pe baza de ciocolata. Alt studiu efectuat pe 5.000 de pacienti obezi dintr-un spital arata ca majoritatea aveau slujbe sau functii foarte solicitante. Concluzia studiului era ca, pentru a evita senzatia de foame cauzata de stres, e bine sa controlam nivelul de zahar din sange prin consumarea unor alimente care sa includa carbohidrati, cum sunt bananele.


?????????Constipatie – aliment bogat in fibre, banana ajuta la reluarea activitatii normale a intestinelor.


?????????Depresia – conform unui studiu recent asupra persoanelor ce sufera de depresie, majoritatea au afirmat ca se simt mai bine dupa ce mananca o banana; acest lucru se intampla deoarece banana contine trytophan, un tip de proteina pe care organismul il transforma in serotonina, substanta despre care se stie ca duce la relaxare, la imbunatatirea starii afective, etc.


????????? Fumatul – bananele ii ajuta si pe cei care doresc sa se lase de fumat, prin nivelurile mari de vitamina C, A1, B6, B12 pe care le contin, precum si datorita magneziului si potasiului; acestea ajuta corpul sa se refaca dupa efectele lipsei de nicotina.


?????????Muscaturile de tantari – inainte sa fugiti la prima farmacie dupa o crema impotriva muscaturilor de tantari, incercati sa frecati locul afectat cu partea interioara a coajei de banana; este un remediu foarte bun, care reduce iritatia si umflarea.


?????????Tratarea negilor – cei care se trateaza numai pe cale naturala, spun ca trebuie sa puneti pe neg partea interioara a unei coji de banana si sa legati cu un plasture.


???????Ulcer – banana este folosita in dietele pentru regularizarea traficului intestinal deoarece are o textura fina si moale. Este singurul fruct care poate fi mancat crud fara a face rau celor suferinzi de ulcer. De asemenea, banana neutralizeaza aciditatea crescuta si reduce iritatiile, captusind peretii stomacului.

?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.