Balul Rotary Kronstadt a strans 17.700 de lei pentru Casa Barac

Balul Rotary Kronstadt a strans 17.700 de lei pentru Casa Barac

Peste 130 de lideri din sfera economica, sociala, politica si culturala, dar si sponsori si oameni simpli au licitat obiecte de colectie si au donat bani pentru cauza institutiei. Ploile care patrundeau prin acoperisul Casei Barac puneau in pericol cele 30 de mii de documente si 6 mii de carti vechi din secolele XI-XV iar institutia nu avea bani sa reabiliteze de una singura cladirea.

Peste 130 de lideri din sfera economica, sociala, politica si culturala, dar si sponsori si oameni simpli au licitat obiecte de colectie si au donat bani pentru cauza institutiei. Ploile care patrundeau prin acoperisul Casei Barac puneau in pericol cele 30 de mii de documente si 6 mii de carti vechi din secolele XI-XV iar institutia nu avea bani sa reabiliteze de una singura cladirea. In cel mult doua luni, Muzeul Prima Scoala Romaneasca din Scheii Brasovului va putea fi vizitat si virtual. Initiativa apartine tot rotarienilor de la Kronstadt care vor sa realizeze si un sistem de QR-coduri pentru 12 dintre cele mai importante obiecte muzeale sau o tiparnita moderna, care sa ii faca pe vizitatori sa lase la muzeu o suma de bani in afara taxei de intrare, necesara pentru autointretinerea institutiei.
La „Balul de Absolvire al Primei Scoli Romanesti” au participat multi oameni de bine, cu ajutorul carora, organizatorii au strans suma de 17.720 de lei, bani cu care se vor putea continua lucrarile la acoperisul si Casa Barac.casa barac1
Prof. dr. Vasile Oltean, directorul Muzeului „Prima Scoala Romaneasca” multumeste, de asemenea, tuturor pensionarilor care au venit cu 20-50 de lei si unei fetite de clasa a patra care a adus 2.500 de lei numai de 50 de bani si un leu stransi de la colegii.
Pe langa ajutorul oferit pentru reabilitare, rotarienii de la Kronstadt si-au propus si sa promoveze muzeul din Schei pe o perioada de cel putin cativa ani. „Nu ne vom lasa pana cand Prima Scoala Romaneasca nu va ajunge acolo unde ii este locul”, promite Dorian Lungu, presedintele Clubului Rotary Kronstadt.
In continuare, cei care vor sa ajute financiar la reabilitarea Casei Barac sunt asteptati la sediul Muzeului Prima Scoala Romaneasca, din Piata Unirii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.