Baloo si-a bagat prietena in Cartile Junglei

Baloo si-a bagat prietena in Cartile Junglei

0 173

Cu televiziunile de fata si ingrijitorii de la Libearty pregatiti de un mare eveniment, Baloo a fost eliberat din cusca in tarcurile rezervatiei. Ursul in varsta de un an si patru luni a fost tinut izolat dupa gratii de cand a ajuns in locatia de la Zarnesti in urma cu o saptamana, cand era recuperat din curtea unor circari din comuna ilfoveana Pantelimon. Abia ieri au decis ingrijitorii de la Libearty ca este momentul ca Baloo sa guste libertatea aproape deplina a rezervatiei. Imediat ce a pasit pe iarba tarcului, a zbughit-o la fuga in interior. Era atat de surescitat incat, la un moment dat, era gata-gata sa sara peste gardul care imprejmuieste noua lui locuinta. Dupa ce s-a potolit a dat cu ochii de tovarasii de tarc – cinci ursani de aceeasi varsta cu el – ursii Teddy, Rudy, Summy si ursoaicele Cleo si Diana.
Dupa cea din urma se pare ca i s-au cam aprins calcaiele, pentru ca, dupa ce s-au intalnit, n-au incetat sa se harjoneasca. Sub privirile cameramanilor, dar si ale angajatilor rezervatiei, care ii urmaresc fiecare miscare pe monitoarele instalate in centrul de comanda.
Diana are o poveste ceva mai vesela decat a lui Baloo. La varsta de 6 luni a fost adusa la Zarnesti de un cuplu de medici veterinari de la Targoviste, care obisnuiau sa o hraneasca cu sarmale si sa o culce cu ei in pat. Abia cand ursoaica s-a facut prea mare pentru un animal de casa cei doi au catadicsit sa o aduca la Libearty.
Chiar daca relatia lor amoroasa nu va merge, Baloo are la dispozitie 3 hectare de padure si sase prieteni cu care sa se joace. Asta daca il punem la socoteala si pe vulpoiul Woody, cu care cei sase ursi imparcul tarcul. De anul viitor, cand va implini 2 ani, Baloo va fi mutat in tarc cu ursii maturi, carora le revin nu mai putin de 12 hectare de padure ca sa li se para ca traiesc in libertate.
De la momentul eliberarii in tarc a lui Baloo a lipsit cuplul de circari din Pantelimon, care l-a crescut de mic si il pregatea pentru viata de acrobat. De cand le-a fost ridicat din curte, oamenii au venit zilnic la Zarnesti, in speranta ca il vor putea zari pe Baloo, ursul pe care il considerau copilul lor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.