Baliverne impuse de tatucu’ Zeus

Baliverne impuse de tatucu’ Zeus

0 190

Nu va speriati, nu a demisionat nici Zeus, nici Marte si nici macar Prometeu. A fost trimis mai spre galere un muritor si trecator prin viata din acela de rand, impreuna cu familia sa. Unul din aceia care stie cand sa sacrifice vitelul cel gras si de care, in timpul peregrinarilor prin Olimp, s-a lipit ceva poleiala aurita de zei.
Este vorba de Aurel Cazacu, a carui fiica era asociata cu zeul Mircea Basescu, si care Aurel (de la aur) si-a depus demisia de la Ministerul Economiei.
Director general al Directiei Generale Industria de Aparare si Probleme Speciale, Aurel Cazacu si-a depus, sambata, demisia – uite ca zeii lucreaza si-n zilele libere cand este vorba de binele lor – la solicitarea ministrului Adriean Videanu, un fel de Hercule al marmurei si bordurilor din Bucuresti – in acest sens bucurestenii i-au si inchinat numeroase ode, in care mama sa era foarte des pomenita – toata tevatura ca urmare a evenimentelor in care a fost implicatmuritorul Aurica, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
Presedintele Romarm, Aurel Cazacu, afirma, joi seara, ca nu se afla in conflict de interese deoarece firma la care este fiica sa actionar, Desintco, nu a activat pana acum in zona industriei de armament si a precizat ca Maria Cazacu – asta este odrasla care, la 21 de ani, are firma si societate comerciala – se va retrage din randul actionarilor in cursul saptamanii acesteia. Oricum, sunt sigur ca fatuca nu a luat-o, in retragerea ei, spre oalele din bucatarie..

„Doi oameni inimosi, domnul Romeo Oita si Cristi Geamanu – (nume parca predestinate manuitului tunurilor de orice calibru si lansarii rachetelor, n.a.) – carora le multumesc pentru ceea ce fac pentru industria si uzinele noastre atunci cand se straduiesc sa aduca comenzi, au venit si am luat in calcul ideea de a identifica noi oportunitati de afaceri pe aceasta piata. Eu le-am spus ca functia mea este incompatibila. Si atunci ne-am gandit sa facem ceva care sa nu fie in contradictie cu ceea ce fac eu si de aceea ati vazut ca si sfera de activitate este de consultanta. Deci, firma aceasta, in primul rand, ca nu are activitate pana in acest moment. Nu lucreaza … Dar intentia era sa mearga in zone care sa nu fie conflict de interese cu activitatea pe care eu o fac”, a spus Cazacu.
Adica este vorba de zone in care, momentan si din intamplare, nu se poarta razboi, la propriu. Ca de acolo ar fi avut altii grija sa duca armele unde trebuie, ce este asa de complicat?

Si acest Aurel, cu lance la rever, a mai precizat ca Oita si Geamanu, cavaleri cu spade negre, intenþionau sa extinda activitatea firmei in domenii care l-ar fi pus in conflict de interese printr-un contract legat de proiectul Griffon. Din aceasta cauza, Cazacu le-a cerut celor doi sa intreprinda demersurile necesare pentru scoaterea din randul actionarilor societatii Desintco a Mariei Cristina Cazacu, fetita lu’ taticu.
„Va iesi din aceasta firma cu momentul saptamana viitoare (adica saptamana aceasta, n.a.). Este o problema de deontologie. Ma cunosc atat de multi oameni incat nu-mi permit ca fiica mea sa faca …Fiica mea, in primul rand, ce are? 21 de ani. Ea nu este manager. Poate ca isi doreste si m-ar dori de model in viata”, a afirmat Cazacu.
Ati observat cata vitejie haotica si spirit de sacrificiu ar trebui sa tasneasca din discursul acesta al sau vopsit in binecunoscutul populism portocaliu?

Intrebat cum comenteaza prezenta lui Mircea Basescu, fratele sefului statului, printre acþionari, Cazacu a apreciat ca nici presedintele Romaniei, in calitatea sa de presedinte al CSAT, nu este in conflict de interese deoarece CSAT aproba doar planul de achizitii de armament, neocupandu-se de procedurile propriu-zise.
„Afacerile sunt afaceri. Daca dansul (Mircea Basescu, n.a.) poate sa ne aduca o afacere…. ca e dansul, ca sunt ministri, ca sunt sotii de ministri… Ce sa facem cu acesti oameni? Sa-i trimitem la plimbare? Romania este in criza. Industria de aparare este in criza”, a conchis Aurel Cazacu.
Adica da-i, tata, inainte pe spinarea imaginii tarii, noi sa facem burta mare si buzunarul plin!
Atata doar ca si zeii, ne arata istoria, sunt trecatori, si-si jertfesc propriii servi, aruncandu-i in mare cand corabia incepe sa ia apa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.