Balerini japonezi in spectacolul – Giselle – de la Brasov

Balerini japonezi in spectacolul – Giselle – de la Brasov

0 100

Sambata, 23 ianuarie 2010, ora 18.30, in sala Operei Brasov, va avea loc un eveniment de zile mari.
La cererea publicului brasovean iubitor de arta si frumos, Opera Brasov va invita la un spectacol de mare tinuta, un spectacol special, intr-o distributie la fel de speciala.
Capodopera a baletului clasic apartinand stilului supranumit „BALETUL ALB”, „Giselle” reuneste armonios muzica, dansul si pantonima.
„Giselle” – celebrul balet al lui Adolphe Adam, punct de convergenta a cautarilor din lumea baletului anilor 1840, si-a insusit personaje si teme corespunzatoare,expresive,de o mare forta emotiva, care sustrag spectatorul din cotidian, eliberandu-l din sentimentul atat de dureros al singuratatii si disperarii de care uneori multi dintre noi suntem dominati.
„Giselle” poate fi considerat un punct culminant al ROMANTISMULUI care zugraveste in pas de dans viata adevarata a omului cu gandurile si visurile lui, bucuria de a trai pana la melancolie si deziluzie.
„Giselle este in acelasi timp, spectacolul care a umplut la refuz Sala Operei Brasov in Festivalul de Opera, Opereta si Balet 2009,demonstrand atat talentul balerinilor romani si japonezi,dar si gustul, pretentiile si profesionalismul unui public avizat asa cum a devenit SPECTATORUL din aceasta sala.
Dirijor: DOREL MUNTEANU
Coregrafia dupa varianta clasica: IOAN DORIN COSERIU
Invitati
– din Japonia : Takashi Okita, Megumi Koshi, Asami Kasuya,Valentin Bartes
-de la Teatrul de Balet Sibiu:Dan Haja,Horea Taliha
Impreuna cu: ANCA BRANEA (in rolul Giselle) si Iuliana Coseriu, Ramona Mezei, Dorin Coseriu, Nermina Damian, Attila Török, Dorin Mirea, Liliana Taranca
ANSAMBLUL DE BALET SI ORCHESTRA OPEREI BRASOV
Pretul biletelor este de 25 de lei, respectiv, 10 lei, pentru elevi, studenti si pensionari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.