Balc, balci, Balcic

Balc, balci, Balcic

0 89

La Balc, mistretii au simtit din nou pe pielea lor asomarea stil Tiriac und Freunds. Tenismanul miliardar si-a convocat si in acest an amicii de afaceri sa vaneze pe domeniile sale de vanatoare. Stirea a agitat mai putin decat in alti ani trusturile media, care au taxat setea de sange porcin a lui Herr Tziriac de fiecare data cand afaceristul sfatos si mustacios a avut chef de aventuri cinegetice. Nici recordurile de trofee nu au fost cele din anii trecuti, cand printre puscasii invitati de Tiriac se numara si fostul premier Adrian Nastase, care se poza ranjind boiereste langa hoiturile animalelor carora le curma viata. Cu doar 130 de exemplare de mistreti doborate, bilantul nu mai e in acest an vreo mare fapta vanatoreasca. Care n-a mai fost nici atat de romaneasca precum altadata. Avioanele cu care au venit Wolfgang Porsche, Klaus Mangold, Franz Rauch, Boris Becker, Wolf Siegfried, Carlo Pesanti sau Goran Ivanisevici au aterizat la Debrecen, la vecinii unguri. Portiunea pe care au avut-o de strabatut pana la domeniile de la Bals le-o fi fost de ajuns ca sa-si faca o idee despre drumurile noastre. Mai rusinos a fost ca pana si mistretii guitau ungureste, pentru ca i-a adus conu Tiriac cu masini tot de la vecini, ca sa acopere deficitul cinegetic al Balcului, unde gonacii au fost mai multi ca vanatul.
Noroc ca austriecii si-au adus in butelci schnapsul de-acasa, altfel gazdele erau nevoite sa puna pe masa traditionala palinka si sa franga niste debreteni picanti. Ca din sale s-a frant pentru invitati tot o fata din poporul megies ucrainean, Ana Lesko pe numele ei, care s-a contorsionat si a zis din gura pentru un mizilic de 3.000 de euro.
Oricum, presa n-a prins gustul petrecerii. Nu toata, in orice caz. In vreme ce jurnalistii de la Realitatea, bunaoara, au sailvat printre uluci, colegii de la ProTV au prins loc in picioare chiar langa masa vanatorilor, de unde au putut trage cu urechea chiar si la relatiile diplomatice, politice si de biznas, cum zice Herr Tziriac, care cica sunt sarea si piperul acesorl intalniri, iar nu trasul primitiv cu pusca dupa niste porci parosi incoltiti intr-un tarc ceva mai maricel.
La marele eveniment a participat si Tziriac junior. Nu stiu precis ce rol a avut in organizare, dar talentele de artificier dobandite in lumea mondena bucuresteana il califica pentru umplerea cartuselor cu diverse prafuri. Una peste alta, o vanatoare reusita si cosmopolita. Un fel de balci. Mistretii unguresti, la fel ca infrastructura pe care a rulat spre Balc locomotia germana, bautura austriaca, vanatorii nemti. Noroc ca macar gonacii au ramas din partea locului. Ca daca si p-astia or sa-i aduca de la vecini, anul viitor presa va localiza pseudoaventurle la vanatoare de la Balc pe domeniile de la Balcic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.