Balastiera inchisa

Balastiera inchisa

0 107

Despre balastierele care au ajuns cu exploatarea pana in buza caselor unor cetateni din Budila am mai scris. Si se pare ca nu a fost in zadar In consecinta, la inceputul acestei luni, comisarii Garzii de Mediu s-au deplasat la Budila, la cererea expresa a prefectului Ion Gontea, pentru a vedea in teren ce se petrece.
Dar iata cum apare surpriza: concluziile acestora au fost ca totul ar fi in legalitate, pe motiv ca respectivele balastiere nu ar exploata zona, ci doar ar face sortare, activitate care nu are nevoie de o autorizare speciala.
Insa utilajele nu se afla in zone clar delimitate prin vreun act oficial si semnalata in teren aria lor de actiune, iar activitatea lor genereaza, dupa cum spun localnicii, incarcarea cu rezultatul escavatiilor a cate 20-30 de camioane de mare tonaj pe zi. Acest lucru denota ca se exploateaza inens.
Sesizati din oficiu, reprezentantii Inspectoratului in Constructii Brasov au descoperit ca balastierele au fost autorizate ilegal de primarul din Budila, Constantin Galborcea, autorizarea trebuind, potrivit legii, sa vina de la Consiliul Judetean Brasov.
Ca urmare, zilele trecute primarul Galborcea a primit o adresa prin care i se cere sa anuleze respectivele autorizatii, mai ales existand suspiciuni ca se actioneaza fara nici un fel de autorizatie.
Primarul a sustinut, contrar evidentelor, ca in acea zona nu s-ar fi facut escavatii niciodata, desi sapaturile si transportul de piatra sunt in toi. In plus, seful Agentiei pentru Protectia Mediului, Ciprian Bancila, a declarat ca „doar pentru patru dintre cererile in cauza s-au emis autorizari si pot functiona efectiv”.
Sa speram ca budilenii afectati vor putea trai, de acum inainte, in pace, prin inchiderea balastierei cu bucluc.

Dan Bota..

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.