Balada Sintesti continua

Balada Sintesti continua

0 107

Balada Sintesti continua


?


Tiganiada de la Sintesti-Ilfov, acolo unde doua clanuri de tigani s-au razboit nu cu mult timp in urma datorita unor legi ale lor cu mult depasite si in afara firii si legilor tarii in care traiesc, nu s-a terminat inca.


Inafara faptului ca cele doua clanuri – componentii lor nu sunt nicidecum niste sarantoci obligati sa cerseasca, dovada vilele de prost gust si masinile, dobandite nu se stie pe ce cale necurata – mai maraie unii la altii, inca nu s-au terminat cercetarile efectuate de autoritati, in speta Politia.


Aceasta inca ii mai cauta pe cei care au folosit, in timpul conflictului, arme de foc, caci doar o singura persoana a fost gasita si retinuta din cele 12 banuite.


Deasemenea au continuat perchezitiile la sange pentru gasirea tuturor armelor din “dotarea” tiganilor. Armele au fost confiscate pentru a se stabili daca sunt detinute legal sau nu, precum si pentru a fi expertizate in vederea stabilirii daca au fost folosite in timpul conflictului sau nu.


Cu aceasta ocazie ar fi de dorit ca si alte institutii abilitate sa se implice in cercetari, mai ales in ce priveste provenienta imenselor averi de care dispun mare parte dintre tigani. Este greu de crezut ca poti face bani cu toptanul ocupandu-te, in mod legal, de strangerea si comercializarea fierului vechi, asa cum sustin tiganii. Si poate astfel s-ar putea descoperi autorii multelor furturi de metale, din societati comerciale si nu numai, ramase cu autori necunoscuti.


Caci hotii prinsi pana acuma, impreuna cu unii complici, sunt doar varful aisbergului, restul reflectandu-se in bunastarea unor reprezentanti ai etniei.


?


Dan Bota ?????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.