Bal Mascat la strandul din Codlea

Bal Mascat la strandul din Codlea

0 87

Astazi, 4 septembrie 2010, de la ora 21:00, Strandul din Codlea va asteapta la o petrecere cu adevarat incendiara: „The Mask Party”.Evenimentul este organizat special pentru a profita de ultimele zile de vacanta sau concediu.
Pentru ca, inca de duminica trecuta, temperaturile la munte au scazut destul de mult, organizatorii s-au gandit la toate detaliile si, pentru ca petrecere costumata se mearga bine, au amenajat deja un cort incalzit pentru cei mai frigurosi.
Muzica va fi asigurata de catre Dj LP, cele mai frumoase si originale costume vor fi premiate.
„Strandul Codlei este amenajat de Zeidner Verschönerungsverein („asociatia codleana pentru infrumusetare”) in anul 1904. Bazinul este alimentat de un izvor al Goldbach-ului(„Paraul de aur”), a carui apa are o temperatura constanta de 18 C.
In 1905 este amenajat hanul din padure. Intre 1932-1936 sub conducerea lui Thomas Dück si datorita interventiei voluntare a tineretului, a corului barbatesc a”Nachbarschaften” si a colectivelor diferitelor intreprinderi este largit bazinul la 50 m lungime.”.
Complexul cunoscut generic sub numele de „Strandul Codlei“ este format acum dintr-un spatiu pentru 500 de corturi, 150 de locuri de parcare, locuri pentru gratar, doua lacuri pentru plimbari cu barca sau pentru baie, un bazin cu apa constanta de 18 grade, avind o suprafata de 50×15 metri, o cladire in care a functionat un restaurant-bar cu terasa, cu capacitatea de 300 de persoane, o minicascada pentru dus, o cladire pentru toalete, doua cladiri pentru adapost in caz de vreme nefavorabila si fostele vile de protocol.
Bazinul principal a fost construit in asa fel incit sa poata fi alimentat de un izvor al Goldbach-ului („Piriul de aur“), a carui apa are o temperatura constanta de 18 grade Celsius.
Bazinul avea initial lungimea de 20 de metri, latimea de zece si o adincime de pina la 1,5 metri. In vara anului 1932, a fost inceputa insa o ampla lucrare de modernizare a Strandului Codlei, pina in 1936 bazinul fiind largit. In continuarea sa a fost construit, exclusiv prin munca patriotica a tinerilor din Codlea, un bazin nou, cu lungimea de 50 de metri si latimea de 13 metri.
Deasupra bazinelor s-au amenajat terase, iar in 1930 au aparut si 30 de cabine de schimb. In 1934 au mai fost ridicate 100, iar in 1939 inca sase cabine. Modernizarea strandului s-a finalizat in 1939, prin amenajarea unei instalatii electrice proprii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.