„Băieții răi” ai Europei merg bine. Ungaria, România și Polonia, cea...

„Băieții răi” ai Europei merg bine. Ungaria, România și Polonia, cea mai mare creștere economică anuală din UE, în primul trimestru din 2019

0 155

În urmă cu peste 10 ani era guvernul Boc si intram in recesiune. De 3 ani Guvern PSD si suntem in crestere economica. Probabil nu va dura prea mult, arestarea lui Dragnea … incep imprumuturile la FMI acum ca guvernul nu mai are nici o putere. Concluzia, trisță și adevărată – ce s-a votat aia o sa avem…

Ungaria, România și Polonia au înregistrat, în primul trimestru din 2019, cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată a doua estimare publicată, joi, de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), anunță Agerpres. Potrivit sursei citate, cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (5,2%), România (5,1%), Polonia (4,7%) și Estonia (4,6%).
Singurul declin a fost raportat de Italia (minus 0,1%). PIB-ul zonei euro a urcat cu 1,2% în primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2018, iar Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 1,5%.

În trimestrul patru din 2018, expansiunea a fost similară în zona euro și în UE. De asemenea, în primul trimestru din 2019 comparativ cu precedentele trei luni, zona euro a înregistrat o creștere de 0,4% și UE de 0,5%, față de un avans în perioada octombrie – decembrie 2018 de 0,2% în zona euro și de 0,3% în UE.
Totodată, cea mai semnificativă expansiune trimestrială din UE în perioada ianuarie – martie 2019 s-a înregistrat în Croația (1,8%), Ungaria și Polonia (ambele cu 1,5%) și România (1,3%).
Singura scădere a PIB-ului în UE în primele trei luni din acest an a fost în Letonia, de 0,1%.
Ungaria și Polonia, dar și România, au fost des criticate de către Bruxelles, fiind acuzate de „deviaționism” de la linia europeană.
În decembrie 2017, Comisia Europeană a cerut activarea Art. 7 pentru sancționarea Poloniei. https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.