Baietii destepti se irosesc pe plan local

Baietii destepti se irosesc pe plan local

0 156

Cateva instantanee si decizii luate in sanul coalitiei de la guvernare au darul de a pune in valoare sau intr-o alta lumina personajele despre care este vorba. Se intampla cu unul dintre fruntasii PSD, din intamplare mai cunoscut noua brasovenilor decat restul indivizilor care si-au dat o mana ca sa se palmuiasca mai bine cu cealalta in cardasia guvernanta.
Personajul este Mihai David, mic mahar local, cu timide interventii pesediste pe la sedintele de CL sau conferintele PSD si obscur specialist numit in AGA CET ca sa redreseze mersul centralei termice de la Brasov. Se vede treaba ca partenerii ori colegii de sub Tampa nu i-au apreciat adevaratele calitati, de vreme ce l-au tinut sa vegeteze in posturi de mica anvergura. Pentru ca trecutul lui David, fost partener de afaceri cu sinistrii Corneliu Iacobov si fratii Paunescu, il recomanda pentru o functie mult mai rasarita. Care a venit ieri, odata cu numirea sa in fotoliul de director general al Hidroelectrica, locul de unde se alimenteaza cu energie baietii destepti, ca s-o revanda apoi cu preturi umflate tot companiilor de stat. Blestemul carierei lui David pare, insa, sa continue si la Hidroelectrica: daca prinsese sinecura de la CET in vremuri grele pentru centrala muribunda, cand nu prea mai era rost de capatuiala, nici numirea de la Hidroelectrica nu-i va da, se pare, ocazia sa comute manetele pe cont curent continuu. Se zvoneste ca ministrul Economiei Videanu intentioneaza sa inchida Hidroelectrica, nu atat din dorinta de a lovi in vesnicii baieti destepti, cat din oftica de a nu fi negociat PDL-ul postul asta.
Iata ca David se irosea in praful de carbune de la CET-ul contraproductiv, cand el era menit sa lumineze la Hidroelectrica afacerile dubioase ale smecherilor veniti noaptea sa se conecteze ieftin la cablurile centralei.
Bine ca s-a facut dreptate. Cine stie cati fruntasi din astia locali ruginesc in posturi mititele, cand carierele lor sunt menite unor functii mai barosane. Desi trebuia sa fim avertizati ca in oricare din ei zace un baiat destept de cand au intrat in politica, doar ca nu l-a descoperit nimeni pana acum.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.