Baietii alaptati de mama sunt mai inteligenti

Baietii alaptati de mama sunt mai inteligenti

0 113

Alaptarea naturala are extrem de multe beneficii despre care s-a discutat indelung in cartile de specialitate.
Organismul micutului are un sistem imunitar (de aparare) inca imatur si care se gaseste pus in situatia de a lupta cu o multime de mici „invadatori” invizibili, dar periculosi.
Prin laptele cu care micutul se hraneste in primele trei zile (colostru – lichid galbui de consistenta mai densa) sistemul imunitar al micutului primeste „intaririle” (un „detasament” numeros de celule albe) si „tehnica de lupta” („munitie” sub forma de anticorpi) atat de necesare pentru a iesi victorios.
Numeroase studii de specialitate semnaleaza chiar si un indice de inteligenta mai mare in randul copiilor alaptati natural, ceea ce nu e tocmai un lucru de ignorat. Unul dintre cele mai importante avantaje ale alaptatului la san este legatura sufleteasca, puternica si durabila, care se construieste cu fiecare atingere, privire, vorba duioasa prin care tu il alinti in timp ce il hranesti!
Alaptatul pentru cel putin 6 luni a fost asociat cu o mai buna imunitate si alte beneficii pentru copii, dar un nou studiu efectuat in Australia a descoperit ca alaptatul poate aduce beneficii si mai tarziu, in viata, cel putin pentru baieti.
In cadrul studiului, s-a observat faptul ca majoritatea copiilor care au fost in mod predominant alaptati pentru sase luni sau mai mult au avut note mai mari in cadrul unor teste standard la citit, matematica si dictare, la varsta de 10 ani, comparativ cu copiii alaptati pentru perioade mai scurte de timp, potrivit doctorului Wendy Oddy, autor principal al studiului, de la un institut de cercetare pediatrica din Australia.
Cu toate acestea, efectele asupra notelor de la teste au fost mult mai puternice asupra baietilor decat asupra fetelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.