Băi RARES SI BICHIR, HAI SICTIR !

Băi RARES SI BICHIR, HAI SICTIR !

1 715

Campionii opiniei şi ai datului cu părerea au sărit în capul Elisabetei Lipă, ministru al guvernului Cioloş de la MTS. Revolta păreriştilor vine de la simplul fapt că MTS a distribuit o precizare legată de condiţiile în care imnul poate fi intonat la competiţii sportive.Şi de aici au început să se audă răcnetele patriotice:- ”Ce gafă ar fi făcut marea campioană mondială şi olimpică a României”.
Probabil că Elisbeta Lipă încă nu ştie că  alde Rareş Bogdan, când intră şi când iese din Complexul Stejarii,  la Băneasa, cântă imnul,la brat cu Bichir si Cautis  când începe sau când sfârşeşte emisiunea sa. Patrioţii de defilare au luat foc ca de la o cisternă cu benzină. Unii au cerut chiar demisia Elisabetei Lipă, ca şi cum respectiva adresă a MTS le-ar îngrădi un drept sfânt. Adresa a fost concepută pentru a reglementa situaţiile conflictuale cum a fost şi cea de la meciul de baschet din secuime.
După mintea unora, la fiecare meci din Harghita şi Covasna, secuii să cânte imnul secuisc iar echipele care se deplasează în zonă din alte regiuni ale României să cînte imnul raţional al României. Refuz să-mi imaginez ce atmosferă va fi pe respectivele stadioane sau în acele săli de sport. Exact aşa ceva visează şi cei din Harghita-Covasna! Aparenţele unui meci internaţional, cu două imnuri diferite în deschiderea unei întreceri între două echipe din România !!. Tele-patriotismul lui Rareş BogdanProbabil că patrioţilor de ocazie şi de defilare, indiferent ce monstruozităţi sau aiureli comit, când este vorba de drapel şi de imnul naţional se înghesuie să pară şi mai înflăcăraţi.   cred Emil Hossu Longin, Bichir ,Rareş Bogdan si alti demagogi! Ultimul, mai ales în fotografia în care apare învelit în tricolor, în loc să emoţioneze, mă face să râd. Fotografia aceasta mă trimite la celelalte exagerări ale jurnalistului clujean când vorbeşte despre milioanele de telespectatori care l-au urmărit cu o seară sau două în urmă. Să ne înţelegem! O asemenea exagerare ce poate fi socotită inducere în eroare a telespectatorilor sau chiar o minciună, dacă nu chiar o înşelătorie în văzul lumii, este foarte aproape de patriotismul său zelos.
Rareş Bogdan se vrea sau se poartă ca un etalon, dacă nu chiar un mic simbol al patriotismului. Repetă mereu, la sfârşitul emisiunii sale, ”să nu uitaţi să iubiţi România”.
Geaba ne ameţeşte Rareş Bogdan cu milioanele sale de telespecatori. El face arareori un rating de 1%, iar în situaţii cu totul excepţionale, 1 şi ceva. Ceea ce înseamnă undeva pe la 125.000, număraţi şi cu generozitatea cu care Pristanda număra steagurile de la primărie. Cu acest enunţ, Rareş Bogdan se doreşte a se prezenta ca un patriot de veghe, mai patriot decât ceilalţi ca un steag şi ca un far al iubirii de ţară, prin trâmbiţarea cu care este rostit  mai aproape de fanfaronadă pariotică decât de un sentiment adevărat.Încerc să citesc semnificaţia răbufnirii din emisiunea  în care Elisabeta Lipă a fost tocată de nişte anti-campioni sau semi-campioni. COSMIN GUSA 0 Oricât s-ar împacheta Rareş Bogdan în tricolor şi oricât ar fluiera şi acasă imnul de României, el tot nu se apropie de gloria Elisabetei Lipă şi nici de rolul ei în promovarea României. Iar până când la o întrecere oficială internaţională cineva o ridica tricolorul pentru Rareş Bogdan, pentru Cozmin Guşă  va mai curge multă apă pe Someş şi pe Dunăre.
După oboseala cronică a lui Gheorghe Funar şi după dispariţia lui Corneliu Vadim Tudor, patriotismul românesc de paradă a rămas fără trompeţi şi fără purtători de steag. Rareş Bogdan si ostasul Bichir se vor un soi de urmaşi al acestora. Dar fără operă, fără cultura lor şi cu multe interpretări patriotice după ureche sau supte din deget. Şi Traian Băsescu se chinuie să ia în spinare pielea de mare patriot, deşi toţi râd şi înţeleg că fostul preşedinte pe dedesubt este un soi de lup flămând de putere.Cât despre discursurile patriotice ale lui Gigi Becali, cam din aceeaşi familie, ele nu depăşesc anvergura celor ştiinţifico-fantastice!
(dupa o idee de C.Nistorescu)

COMENTARII

  1. Și dacă nu demisionează Lipa sa scape de Tocala și Popa Dan deoarece o sabotează.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.